27 octombrie 2021

Cazurile elevilor şi profesorilor din judeţul Olt infectaţi cu SARS-CoV-2 s-au dublat faţă de săptămâna trecută

49982389 - child write in a notebook. close up hand and pen

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Numărul elevilor şi angajaţilor din sistemul de învăţământ din judeţul Olt infectaţi cu SARS-CoV-2 s-a dublat faţă de cel înregistrat săptămâna trecută şi numărul claselor care au activitatea didactică online aproape s-a triplat, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Mirela Paraschiv.

Aceasta a precizat că în prezent sunt infectaţi cu noul coronavirus 147 de copii (preşcolari şi elevi) şi 76 de angajaţi ai instituţiilor de învăţământ, în timp ce săptămâna trecută erau infectaţi 34 de angajaţi şi 66 de elevi preşcolari.

Totodată, joi îşi desfăşurau activitatea didactică online 2.767 de elevi din 177 de clase, aproape de trei ori mai multe faţă de săptămâna trecută.

În localităţile Studina şi Cezieni, unde incidenţa îmbolnăvirilor de COVID-19 se menţine, fiind de opt la mia de locuitori încă de săptămâna trecută, elevii participă la cursuri online.

În prezent, în judeţul Olt, numărul îmbolnăvirilor şi internărilor în spitale este cel mai ridicat de la începutul pandemiei, joi fiind raportate 180 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. În spitale sunt internaţi 229 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 19 la ATI.