Publicat: 3 Iulie, 2014 - 19:09

Hotărârea Parlamentului privind numirile în noul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) nu a fost constituţională, potrivit deciziei judecătorilor Curţii Constituţionale(CC).

CC a constatat că nu s-au respectat prevederile privind nominalizarea candidaţilor în funcţie de algoritmul politic şi de ponderea grupurilor parlamentare.

Plenul Parlamentului a aprobat pe 16 iunie noul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, cu 332 de voturi "pentru" şi 49 "împotrivă", membrii depunând atunci jurământul pentru învestirea în funcţie.

Noul Consiliu este format din Mirela Ioana Fugaru, Ilie Virgil Daniel, Ruxandra Săraru, Alexandru Ducu Bertzi, Radu F. Alexandru, Alina Stanciu, Demeter Andras Istvan, Alexandra Dumitraşcu, Maria Ţoghină, Ovidiu Miculescu, Nicoleta Viorica Balaci, Adrian Doroş şi Ana Florea, ca membri titulari.

PNL a contestat la Curtea Constituţională repartizarea locurilor în CA al SRR, considerând că nu s-a ţinut cont de ponderea politică.

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru preciza că liberalii trebuiau să aibă două locuri, însă au primit doar unul.