Publicat: 7 Noiembrie, 2014 - 12:51
Share

Curtea Constituţională a validat, vineri, primul tur al alegerilor prezidenţiale şi va trimite decizia pentru publicare în Monitorul Oficial și va începe campania prezidenţială pentru al doilea tur de scrutin, la care vor candida Victor Ponta şi Klaus Iohannis.

Preşedintele Curţii Constituţionale (CC), Augustin Zegrean, a anunţat că rezultatele din primul tur de scrutin au fost validate cu unanimitate de voturi.

"Curtea confirmă rezultatele alegerilor pentru funcția de președinte al României desfășurate în primul tur de scrutin la 2 noiembrie. Aducem la cunoștința publică faptul că se va organiza al doilea tur de scrutin pentru că niciun candidat nu a obținut numărul de voturi necesare pentru a fi declarat președinte din primul tur de scrutin. Se organizează al doilea tur de scrutin, duminică, 16 noiembrie, la care vor participa Victor Ponta și Klaus Iohannis, în această ordine. Decizia este definitivă și se publică în Monitorul Oficial", a anunțat președintele CCR, Augustin Zegrean.

"Noi acum o trimitem la Monitor. Monitorul este pregătit încă de ieri, am vorbit cu ei, se va publica imediat", a completat Augustin Zegrean.