28 noiembrie 2021

Accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi un atelaj hipo nesemnalizat

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 2 (E85) Roman-Suceava, în comuna Săbăoani, judeţul Neamţ, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi un atelaj hipo nesemnalizat.

În urma coliziunii, căruţaşul a suferit răni uşoare, fiind transportat la spital. Traficul rutier se desfăşoară dirijat, pe un fir, pentru aproximativ 30 de minute, până la finalizarea cercetării la faţa locului.

Se circulă în condiţii de ceaţă, care reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, izolat chiar sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din judeţele Maramureş, Cluj, Covasna şi Harghita. În anumite zone, în funcţie de condiţiile locale, carosabilul poate deveni alunecos.

De asemenea, pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti, dar şi DN 1 Ploieşti – Braşov şi DN 7 Piteşti-Sibiu, se circulă în condiţiile unui carosabil umed, cu valori reduse de trafic.

În ceea ce priveşte fluenţa traficului, se circulă în condiţii de aglomeraţie pe sensul de intrare în Bucureşti al DN 4 (loc. Popeşti-Leordeni), DN 7 (loc. Chitila) şi DN 1A (loc. Mogoşoaia). Totodată, trafic intens este înregistrat şi pe Centura Capitalei, în zona localităţilor Domneşti, Bragadiru şi Berceni.

Pe timp de ceaţă, recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din faţă şi să folosească corespunzător luminile. De asemenea, având în vedere că în mai multe zone traficul se desfăşoară în condiţiile unui carosabil umed (de ploaie), recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare.

Adrese şi telefoane ale unităţilor teritoriale de Poliţie Rutieră şi Poliţie Transporturi

Recomandări utile pentru un trafic în siguranţă, informaţii de sezon

Informaţii, prognoze şi avertizări meteo

Situaţia drumurilor naţionale (drumuri naţionale cu circulaţie întreruptă sau îngreunată, devieri de trafic, lucrări pe carosabil).