Publicat: 17 Decembrie, 2014 - 09:12
Share

Curtea Constituţională a României (CCR) dezbate miercuri sesizarea depusă de parlamentarii PNL si PDL referitoare la neconstitutionalitatea Legii pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migratia alesilor locali.

Deputatul PNL Theodor Nicolescu a anuntat saptamana trecuta, intr-o conferinta de presa, ca au fost stranse semnaturile necesare sesizarii CCR. 

"Lupta noastra cu OUG 55 a inceput inainte de publicarea ei in Monitorul Oficial. Daca va intrebati de ce ea continua si dupa alegeri va spunem: pentru ca, in primul rand, avem nevoie sa dam o data pentru totdeauna la o parte posibilitatea ca Guvernul prin OUG sa incerce sa influenteze procesul electoral. (...) Din punctul nostru de vedere, legea privind aprobarea OUG nr. 55/2014 este neconstitutionala pentru ca OUG este neconstitutionala si in sensul acesta avem o multime de decizii ale CCR care arata ca prin lege nu se poate suplini viciul de constitutionalitate al OUG respective. De ce este ordonanta de urgenta neconstitutionala? (...) In primul rand, prin OUG, conform articolului 115 alin. 6 din Constitutie, nu se poate afecta regimul institutiilor fundamentale ale statului. Or, in cazul acesta, OUG 55 modifica reglementari privind doua institutii prevazute de Constitutie - prima dintre ele se numeste administratia publica locala (...), cea de a doua la fel de importanta, pentru ca este esenta democratiei, este data de partidele politice", a declarat Nicolescu.