Publicat: 19 Septembrie, 2012 - 10:27
Share
Curtea se judeca din nou pe sine...

Curtea Constituţională a României dezbate Miercuri sesizarea PDL referitoare la legea care aprobă şi modifică ordonanţa de urgenţă referitoare la competenţele CCR.

Judecătorii CCR vor analiza sesizarea de neconstituţionalitate a modificării operate la Legea de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale.

Vicepreşedintele democrat-liberal Sever Voinescu a declarat în 19 iulie că PDL a atacat la CCR legile prin care se modifică şi aprobă ordonanţele de urgenţă privind atribuţiile Curţii şi organizarea referendumului.

Plenul Senatului a aprobat în iulie proiectul de admitere a OUG nr. 38/2012 privind funcţionarea Curţii Constituţionale a României, în varianta Camerei Deputaţilor.

Varianta propusă în Comisia juridică din Camera Deputaţilor prevedea faptul că "CCR se pronunţă asupra constituţionalităţii hotărârilor cu caracter normativ ale plenului Camerei Deputaţilor, a plenului Senatului şi ale hotărârilor celor două Camere reunite ale Parlamentului, hotărâri care afectează valori, reguli şi principii constituţionale, cu excepţia hotărârilor care vizează autonomia internă a Parlamentului, cât şi a actelor juridice cu caracter individual".