Publicat: 13 Noiembrie, 2013 - 19:23
Share

 

Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizarea preşedintelui Traian Băsescu în cazul legii ce reglementează, printre altele, transformarea în funcţii publice, fără concurs sau examen, a posturilor personalului contractual de la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC).

Traian Băsescu a trimis, în 23 octombrie, preşedintelui Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, o sesizare de neconstituţionalitate în cazul Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 26/2013 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului 63/2001 privind înfiinţarea Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC).

În iulie, preşedintele trimisese această lege la Parlament, pentru reexaminare.

Legea aprobă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 26/2013 prin care se modifică Ordonanţa Guvernului 63/2001 privind înfiinţarea Inspectoratului de Stat în Construcţii, iar la articolul I punctul 3 se prevede că "personalul Inspectoratului de Stat în Construcţii - I.S.C. are calitatea de funcţionar public, cu excepţia personalului care exercită activităţi de secretariat, administrative, de protocol şi de deservire", informează preşedintele în sesizarea către CC.