Publicat: 15 Aprilie, 2013 - 18:06
Share
Unul da, altul ba

E bine că cineva are curajul să ridice astfel de probleme, a declarat, luni, premierul Victor Ponta vis-a-vis de recentele propuneri ale deputatului PSD Remus Cernea. În alte țări civilizate, lucrurile invocate de Remus Cernea au fost deja rezolvate, a adăugat primul ministru. Pe de altă parte, liderul PNL Crin Antonescu a declarat răspicat că nu este de acord cu aceste propuneri, dar că fiecare parlamentar al României are dreptul la propriile inițiative.


"Propunerea lui Remus Cernea a fost una individuală, ca deputat. Eu când l-am susținut să fie parlamentar îi cunoșteam opiniile, nu sunt șocat. Mă uit doar la cât de pregătită este societatea românească să dezbată anumite subiecte, subiecte care în alte țări sunt dezbătute și adoptate. Eu cred că e bine că cineva are curajul măcar să ridice aceste lucruri. Dacă vă uitați la țări civilizate discuțiile sunt mai puțin pasionale. N-am știut că sediul moralității se află în România și nu putem nici măcar să discutăm despre unele lucruri", a spus Ponta.

Un răspuns a avut și liderul PNL, Crin Antonescu, care a spus că nu este de acord cu aceste propuneri, dar că fiecare parlamentar al României are dreptul la propriile inițiative.

"Nu susțin propunerile lui Remus Cernea, dar fiecare parlamentar al României are dreptul să aibă propriile inițiative", a spus Antonescu.

Recent, Remus Cernea a ieșit în evidență cu două propuneri de lege. Prima s-a referit la finanțarea cultelor și la stoparea contribuțiilor statului în direcția acestora, urmând ca toate cultele să fie susținute prin măsura celui 2% din impozitul pe venit, pe care fiecare credincios îl va direcționa unde crede de cuviință.

Deputatul PSD a mai făcut o propunere, respectiv reglementarea concubinajului între heterosexuali şi între persoane de acelaşi sex.