Publicat: 24 Iunie, 2019 - 14:05

Partidă care decide prezenta României U21 în semifinalele CE de Fotbal U21 şi o calificare istorică la JO este în direct şi în exclusivitate la TVR 1 şi TVR HD, de la ora 22.00.

"Intrăm în cea mai interesantă săptămâna fotbalistică din ultimul deceniu. 7 zile care pot aduce României o calificare istorică la Jocurile Olimpice şi primul trofeu continental. Băieţii ăştia, 'Tricolorii foarte buni', ne dau dreptul să avem speranţe mari. Egalul Germaniei şi victoria cu 2-0 a Danemarcei au încheiat grupa B şi ne-au adus  în următoarea situaţie: avem la îndemâna pentru calificare toate posibilităţile. România-Franţa 1X2, ca la pronosport !

Batem, facem 9 puncte, câştigăm grupă şi eliminăm Franţa din semifinale.

Facem egal, câştigăm grupă şi mergem în careul de aşi, de mâna cu francezii.

Pierdem, la 1 gol sau la 2 diferenţa, promovăm în semifinale de pe cel mai bun loc secund.

În primele două situaţii vom juca pentru Finală cu Germania, în cea de-a treia situaţie, ne confruntăm cu Spania.

Joi, 27 iunie, la Reggio Emilia şi la Bologna sunt programate semifinalele, iar finală e duminică, 30 iunie, pe Arena 'Dacia' din Udine.

'Cocoşii' nu au griji cu cartonaşele, dar au doi jucători cu probleme medicale: atacantul Moussa Dembele şi extrema Jonathan Bamba', ne face jurnalistul Emil Hossu-Longin o imagine clară a variantelor de calificare în semifinale pentru Naţională U21 a României. Emil Hossu-Longin şi Marian Olaianos se vor afla la microfoane pentru a comenta ultima partidă a grupei C, Franta-România, pe care TVR 1 şi TVR HD îl transmit în direct şi în exclusivitate începând cu ora 22.00. De la ora 21.00, înainte de meci şi la 24.00, imediat după terminarea partidei, Costin Deşliu ne da întâlnire la Studio fotbal EURO U21, tot la TVR 1 şi TVR HD.

Franţa e cea mai puternică echipa a grupei, chiar dacă a absentat la ultimele 6 turnee finale. 'Cocoşii' au avut o grupă lejeră, au câştigat-o la pas, cu 9 victorii şi un egal, beneficiază de un grup important de jucători formaţi la Lyon şi de o atmosferă excelentă, generată de titlul mondial obţinut de trupa lui Deschamps anul trecut. Valoarea celor 23 de jucători din lotul Franţei este de 368 de milioane de euro, iar selecţioner este Sylvain Ripoll, fost antrenor secund şi principal la Lorient, de peste un deceniu. Mijlocaşul central Houssem Aouar (Lyon), fundaşul central Ibrahima Konate (RB Leipzig) şi atacantul Moussa Dembele (Lyon) sunt axul formaţiei. Un salt deosebit a făcut, în ultima perioadă, mijlocaşul ofensiv Jeff Reine-Adelaide (Angers), care a marcat 3 goluri în ultimele meciuri amicale, 3-0 cu Belgia şi 1-3 cu Austria.

Naţională de fotbal U21 a României a fost prezenta ultima dată la Jocurile Olimpice în 1964, la Tokyo. La ediţia din acest an a Campionatului European de Fotbal U21, România revine după 21 de ani, iar o calificare în semifinale ar însemna o premieră pentru fotbalul nostru.

Povestea fotbalului românesc de mâine se scrie la TVR, unde urmărim în direct lupta 'tricolorilor mici' cu cele mai bune naţionale de fotbal U21 ale Europei. Toate meciurile Campionatului European de Fotbal U21 pot fi vizionate în direct şi în exclusivitate la TVR: Programul complet - aici: www.tvr.ro/la-tvr-incepe-campionatul-european-de-fotbal-u21-iata-program....

Tag-uri Institutii: