6 iulie 2022

CE este preocupată de a face progrese semnificative până în 2025 către o Europă egală între femei şi bărbaţi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România: „Principiul egalităţii de şanse este coloana vertebrală a proiectului European”

Ramona Chiriac, Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România a participat azi, 22 noiembrie 2021, la conferinţa Future of Equal Chances organizată de Banca Europeană de Investiţii şi think-thank-ul pentru politici publice VERTIK for the Future.

Tema centrală a conferinţei a fost promovarea antreprenoriatului feminin şi a activităţilor femeilor pe piaţa muncii cu scopul de a obţine o mai bună reprezentare a populaţiei feminine şi de a reduce diferenţele mari dintre România şi Uniunea Europeană în ceea ce priveşte egalitatea de gen.

„La nivelul Comisiei Europene, egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi este promovată prin Strategia privind egalitatea de gen, lansată în martie 2020. Această strategie integratoare este, dacă vreţi, o lentilă de gen aplicată tuturor politicilor publice europene, o lentilă cu ajutorul căreia definim acţiunile-cheie din spaţiul european”, a declarat Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene din România.

Comisia Europeană este preocupată de a face progrese semnificative până în 2025 către o Europă egală între femei şi bărbaţi şi recunoaşte importanţa egalităţii de gen şi de şansă şi în procesul de reconstrucţie şi redresare economică de după pandemie.

Astfel, facilitatea de Redresare şi Rezilienţă, împreună cu politica regională a UE vor avea un impact pozitiv asupra Statelor Membre. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României descrie provocările naţionale şi subliniază reformele şi investiţiile aşteptate să contribuie la promovarea acestor obiective. Măsurile vizează printre altele: introducerea unui prag minim obligatoriu de 50% privind participarea femeilor în programe de formare, educaţie, alfabetizare digitală şi investiţii în locuinţe sociale pentru populaţia defavorizată sau vulnerabilă.