Publicat: 13 Decembrie, 2018 - 08:04
Ungaria nu ne-a iertat nici de data asta: victorie de moral!

Cine credea că echipa României a făcut cel mai slab meci al său în întâlnirea cu Olanda, s-a înșelat! O prestație și mai penibilă - pentru pretențiile pe care le aveam - s-a produs în meciul de care depindea calificarea în semifinale - cel cu Ungaria. Cu o echipă cu nimic mai bună ca anoastră, dar mai ambițioasă și mai decisă, unguroaicele ne-au aplicat o corecție memorabilă, după ce în prima repriză le condusesem cu trei goluri. Repriza a doua a fost un dezastru și doar o minune a făcut să pierdem doar la două goluri, exact de cît aveam nevoie ca să ne calificăm la golaveraj. Culmea penibilității au constituit-o cele două lovituri de la 7m ratate în final în care jucătoarele noastre au părut niște debutante. Nici Cristina Neagu nu a strălucit, ba din contră, rolul ei de dispecer general inhibându-le pe coechipiere și doar autoaccidentarea din ultima parte a întâlnirii a scutit-o de reproșurile întemeiate.

In semifinală vom întâlni Rusia, în fața căreia nu putem ridica pretenții, singurul obiectiv de atins fiind o medalie de bronz pentru care ar trebui să ne batem  cu reprezentativa gazdelor - foarte probabil...

Olanda - de care depindea calificarea noastră - s-a impus cu 27-21 (13-11) în fața Germaniei si a incheiat pe primul loc in clasamentul Grupei Principale II, in timp ce Romania avanseaza  de pe pozitia secunda.
Fetele noastre au obtinut aceasta calificare gratie golaverajului superior - cu un singur gol - Norvegiei!

Clasamentul in 3 intre formatiile cu cate 6 puncte:

1. Romania 2 jocuri - 2 puncte (60-54 golaveraj)
2. Norvegia 2 jocuri - 2 puncte (61-56 golaveraj)
3. Ungaria 2 jocuri - 2 puncte (56-67 golaveraj)

Clasamentul final in Grupa Principala II:

1. Olanda - 8 puncte
2. Romania - 6 puncte
-----------------------
3. Norvegia - 6 puncte
-----------------------
4. Ungaria - 6 puncte
5. Germania - 4 puncte
6. Spania - 0 puncte

In semifinale, Romania va intalni Rusia, vineri, de la ora 18:30, iar Olanda va da piept cu Franta, tot vineri, dar de la ora 22:00.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: