Publicat: 9 Aprilie, 2017 - 16:28
Share

Agenții din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6 au continuat, în luna martie a.c., activitățile care au ca scop respectarea prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București.

Acțiunea a vizat depistarea și sancționarea persoanelor care nu mențin curățenia pe domeniul public și s-a desfășurat în parcurile Drumul Taberei, Crângași, Păcii, Giulești și Gorjului în intervalul orar 08.00 — 23.00.

Agenții au sancționat mai multe persoane pentru aruncarea cojilor de semințe pe domeniul public, cu amenzi în valoare totală de 950 de lei.

Potrivit HCGMB nr. 120/2010, privind aprobarea Normelor de salubrizare și igienizare ale Municipiului București, persoanele fizice au obligația să păstreze curățenia trotuarelor, arterelor de circulație, a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, piețelor și a altor locuri publice, fiind interzisă aruncarea sau depozitarea deșeurilor menajere sau de altă natură în zonele menționate.

Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 informează că acțiunile de control se vor desfășura cu periodicitate, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancțiuni contravenționale, cu scopul de a menține curățenia în Sectorul 6.