Publicat: 7 Iulie, 2018 - 08:57

Europenii sunt intrebati, prin intermediul unui sondaj lansat de Comisia Europeana, daca doresc sa pastreze sau sa renunte la practica trecerii la ora de vara, prin care ceasurile se dau inainte cu o ora in ultima duminica din luna martie.

Comisia Europeana a lansat un sondaj, care poate fi completat pana in data de 16 august, prin care cetatenii din UE sunt intrebati daca doresc pastrarea orei de vara sau renuntarea la aceasta, precum si daca prefera ora de vara - cand ceasurile sunt date cu o ora inainte - sau ora de iarna, informeaza DPA.

Sondajul vine ca urmare a rezolutiei adoptate de Parlamentul European in februarie referitoare la reevaluarea regimului schimbarii orei precum si in urma solicitarilor cetatenilor si a catorva state membre, precizeaza Comisia Europeana.

Chestionarul contine cinci intrebari prin care respondentii sunt rugati sa-si evalueze experientele legate de schimbarea orei, sa spuna daca doresc continuarea acestei practici sau desfiintarea sa, motivandu-si optiunea, sa specifice daca prefera ca ceasurile sa ramana permanent date inainte sau inapoi.

 

Tag-uri Institutii: