Publicat: 13 Iunie, 2019 - 08:35

Workshop internațional despre fenomenul Gig economy și despre impactul acestuia în economie și asupra relațiilor de muncă

Joi, 13 iunie, 09:30 – 14:00

Sala Luvru, Hotel Capitol, Calea Victoriei 29, București

 
Deși tendințele europene se modifică, în România nu rezultatele unei activități prestate contează, ci ne lăsăm încetiniți de proceduri și birocrație. Principalul scop pe care îl urmărește statul este să colecteze, cu orice preț, taxe și impozite când ar putea să-și propună, în primul rând, crearea unui mediu favorabil muncii iar plata taxelor și impozitelor ar fi o consecință directă.

În cadrul unui workshop internațional, organizat mâine, 13 iunie de la orele 09:30, Institutul pentru Politici Publice propune un set de măsuri concrete pentru reducerea birocrației care îi apasă pe oamenii activi din România. Organizatorul își asumă obiectivul de a promova rolul activităților independente, a contribuției freelancer-ilor și a celor care muncesc adițional contractului de bază și va prezenta, în deschidere, rezultatele unei ample documentări regionale pe această temă.

În sprijinul validării propunerilor de politică publică lansate de Institutul pentru Politici Publice și care sperăm să amplifice discuțiile în Guvern și Parlament pentru găsirea celor mai oportune soluții, vom invoca experiențele a 5 țări documentate de Institutul pentru Politici Publice cu ajutorul partenerilor săi prezenți la discuțiile de mâine: Center for Economic Development - Bulgaria, Institute for Development and International Relations - Croația, Research Institute for Labour and Social Affairs - Republica Cehă, Center for Research and Policy Making - Macedonia și Institute of Public Affairs - Polonia. Din partea autorităților române, au confirmat prezența reprezentanți ai ANOFM inclusiv ai agențiilor județene respectiv ai Parlamentului României, pe lângă freelanceri și antreprenori.
 

Tag-uri Institutii: