Publicat: 4 Septembrie, 2019 - 13:13
Share

În perioada 24-26 septembrie a.c., Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa la segmentul la nivel înalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York, Statele Unite ale Americii.
Acest segment, cu care debutează fiecare sesiune anuală a Adunării Generale a ONU, reprezintă cea mai amplă reuniune a şefilor de stat sau de guvern din cadrul sesiunii.

Programul vizitei Preşedintelui României va cuprinde, printre altele, susţinerea discursului naţional în cadrul sesiunii de dezbateri generale a Adunării Generale a ONU şi participarea la Forumul Politic la Nivel Înalt pe tema "Accelerarea implementării agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă". Summitul îşi propune analizarea progreselor înregistrate în atingerea Agendei 2030 şi a celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (Sustainable Development Goals / SDGs). Va fi primul Summit ONU dedicat SDGs după adoptarea Agendei 2030 în septembrie 2015.

Tema dezbaterilor generale a celei de a 74-a sesiuni a Adunării Generale este ,,Stimularea eforturilor multilaterale pentru eradicarea sărăciei, educaţia calitativă, acţiune climatică şi incluziune".

Tag-uri Nume: