21 septembrie 2021

Cea de-a 1111-a aniversare a Zilei Internaționale a Femeii, sărbătorită în Coreea de Nord

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cea de-a 1111 -a aniversare a Zilei Internaționale a Femeii din 8 martie, a fost sărbătorită splendid în RPDC.

Mulți cetățeni ai Capitalei, Phenian, au vizitat piața Palatului Soarelui „Kumsusan” și dealul Mansu, depunând  coșuri florale și buchete de flori la statuile foștilor șefi de Stat, Kim Il Sung și Kim Jong Il.

Spectacole de artă au fost susținute la teatrele din Capitală și pe scene în aer liber din Phenian și în alte localități .

Un concert al orchestrei simfonice naționale a avut loc la Teatrul Moranbong și un spectacol de muzică și dans al trupei de artă Mansudae au avut loc cu acest prilej pentru a marca Ziua Internațională a Femeii, din 8 martie.

Membrii echipei de artă al Comitetului Central al Uniunii Socialiste a Femeilor din Coreea au susținut un spectacol de artă intitulat  „Cântecul femeilor binecuvântate”, tot în Capitală.

Trupa Națională de  Acrobatică și Gimnastică Ritmică a susținut un spectacol la Circul de Stat din Phenian.

Artiștii din toată țara au susținut spectacole, unele transmise în direct de televiziunea de stat.

Unitățile de alimentație publică din toată țara au mulțumit angajatelor, oferindu-le o zi liberă.

Luni, ziarele din Coreea de Nord au avut editoriale pentru a marca Ziua Internațională a Femeii, de pe 8 martie.

Rodong Sinmun semnalează, cu aceasta ocazie, că „Partidul și oamenii din toată țara oferă felicitări calde tuturor femeilor care și-au manifestat pe deplin loialitatea și patriotismul în eforturile de construcție socialistă, îndeplinindu-și responsabilitățile și îndatoririle față de țară și revoluție, societate și familiile lor”.

Autor: Ciprian Pop