18 septembrie 2021

Cea de-a 76-a Adunare Generală a Națiunilor Unite este programată să înceapă dezbaterile la New York

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cea de-a 76-a Adunare Generală a Națiunilor Unite este programată să înceapă dezbaterile la New York pe 14 septembrie, în timp ce dezbaterea generală va avea loc în perioada 21-27 septembrie, context in care Ministerul Afacerilor Externe al Taiwanului, a emis o declarație care detaliază strategia sa de a promova participarea națiunii asiatice la sistemul Națiunilor Unite (ONU).

Tema Adunării Generale a ONU din acest an este „Construirea rezistenței prin speranță: recuperarea după COVID-19, reconstruirea durabilității, răspunsul la nevoile planetei, respectarea drepturilor omului și revitalizarea Națiunilor Unite”, subliniază ministerul e la Taipei.

Taiwanul afirmă că națiunea asiatică este pregătită, dispusă și are capacitatea de a participa la eforturile comunității internaționale într-un moment critic în care lumea lucrează împreună spre recuperare. Pentru a-și arăta angajamentul comunității internaționale, Guvernul de la Taipei își va invita aliații să vorbească în favoarea participării națiunii în timpul dezbaterii generale și a îndemnat țările cu aceleași păreri să scrie secretarului general al ONU, António Guterres, îndemnându-l să respecte principiile Cartei Națiunilor Unite și să nu excludă, în mod nejustificat, pe cei 23,5 de milioane de oameni din Taiwan.

Guvernul are trei cereri de prezentat Organizației Națiunilor Unite în acest an: În primul rând, să ia măsuri imediate pentru a aborda excluderea nejustificată a celor 23,5 milioane de oameni din Taiwan. În al doilea rând, sa rectifice politica sa discriminatorie și nu priveze cetățenii și mass-media națiunii asiatice de accesul la facilitățile sale pentru a vizita, participa sau aborda întâlniri și activități. În al treilea rând, sa asigure Taiwanului dreptul de a participa într-un mod echitabil și demn la reuniuni, mecanisme și activități legate de punerea în aplicare a obiectivelor ONU de dezvoltare durabilă (ODD).

Pentru a transmite în mod clar aceste cereri comunității internaționale, ministrul de externe de la Taipei, Jaushieh Joseph Wu, semnaleaza că națiunea poate juca un rol constructiv în cadrul sistemul unei astfel de organizații.

În același timp, autoritățile taiwaneze vor organiza activități periferice pe teme precum îngrijirea umanitară internațională, dezvoltarea durabilă și prevenirea epidemiologică, pentru a demonstra voința puternică a Taiwanului de a contribui la stabilitate regiune și in lume în lupta globală împotriva actualelor provocări.

Redactor Ciprian Pop