27 mai 2022

Cea de-a 9-a Adunare Generală a Reţelei de competenţe electorale francofone

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) participă astăzi, 3 noiembrie 2021, la cea de-a 9-a Adunare Generală a Reţelei de competenţe electorale francofone (RECEF).

Agenda Adunării Generale cuprinde subiecte de interes comun pentru membrii organizaţiei, precum: Raportul de activitate aferent anului 2020, Planul de acţiune RECEF 2022 şi Forumul femeilor.

AEP este reprezentată la acest eveniment online de către doamna Alina-Alexandra Iordache, consultant parlamentar în cadrul Departamentului cooperare internaţională.

Adunarea Generală anuală a RECEF reprezintă o oportunitate de a urmări modul în care s-a dezvoltat reţeaua francofonă specializată în domeniul alegerilor şi de a cunoaşte activitatea oficialilor electorali din alte state francofone.

Totodată, reamintim că AEP a devenit membru cu drepturi depline în cadrul celei de-a 4-a Adunări Generale RECEF, care a avut loc în data de 26 mai 2016.

RECEF este o asociaţie internaţională înfiinţată în anul 2011 ale cărei obiective principalele vizează acordarea sprijinului în organizarea şi desfăşurarea alegerilor pe teritoriul unui stat francofon, promovarea profesionalismului prin schimbul de experienţe şi bune practici în materie electorală între membri, promovarea participării active a cetăţenilor la procesele electorale, precum şi tratarea echitabilă a candidaţilor pe parcursul perioadei electorale.