27 iunie 2022

Cea de-a III-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru pentru Tineret Ştefan Iordache

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache în parteneriat cu Teatrul Municipal Lucia Sturdza Bulandra organizează în intervalul 14 -17 septembrie, cea de-a III-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru pentru Tineret Ştefan Iordache.

Zece trupe, opt studenţi, trei piese de teatru, un recital de muzică şi poezie, un workshop de teatru – dans şi nu în ultimul rând filmul biografic „Regele Scamator. Ştefan Iordache” vor umple cu emoţie zilele festivalului.

În deschiderea festivalului, pe 14 septembrie, la ora 19:00, în Recitalul de poezie şi muzică „De la Eminescu la Nichita”, vor fi pe scena sălii Liviu Ciulei a Teatrului Municipal Lucia Sturdza Bulandra: Maia Morgenstern, Anca Sigartău, Marius Bodochi şi Mircea Rusu, acompaniaţi instrumental de Mihai Murariu la pian şi Mihai Pintenaru la clarinet.

În cea de a doua zi a festivalului, începând cu ora 19:00, este pusă în scenă piesa „Fluturii sunt liberi”, în regia prof. univ. dr. Mihaela Arsenescu Werner, iar în distribuţie sunt studenţii Universităţii Naţionale de Arte George Enescu din Iaşi.

Pe 16 septembrie, ora 19:00, pe scena sălii Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra va fi pus în scenă spectacolul „Hoţii”, în regia conf. univ. dr. Anca Bradu, cu participarea extraordinară a lui Marian Râlea, alături de studenţii Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale.

Cum fără talent nu ajungi la meseria de actor şi fără disciplină nu poţi să o practici, în ultima zi a festivalului, începând cu ora 17:00, începe Festivitatea de premiere a Festivalului Naţional de Teatru pentru Tineret Ştefan Iordache.

„Jungla Teve”, în regia lui Gigi Căciuleanu este spectacolul cu care se încheie festivalul şi începe la ora 18:00, din distribuţie făcând parte actorii Lari Giorgesc şi Alina Petrică.

Teatrul Bulandra, înfiinţat în jurul personalităţii remarcabile a Luciei Sturdza Bulandra, teatru membru al Uniunii Teatrelor din Europa, este gazda Festivalului Naţional de Teatru pentru Tineret Ştefan Iordache, ediţia a III a.

Programul întregului festival poate fi accesat pe site-ul https://cultural5.ro