7 decembrie 2021

Cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Idiş TES FEST

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul Evreiesc de Stat organizează, în perioada 28 – 30 mai 2021, cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Idiş TES FEST. După mai mult de un an în care toată activitatea culturală la nivel mondial a fost afectată de pandemia CO-VID 19, Teatrul Evreiesc de Stat îşi continuă misiunea, aceea de a celebra identitatea unică a limbii şi culturii idiş. Chiar şi de la distanţă, reprezentanţi ai culturii idiş din întreaga lume şi-au unit eforturile şi aspiraţiile în a crea, împreună cu Teatrul Evreiesc de Stat, cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Idiş TES FEST, în sistem on-line, în speranţa de a oferi publicului o călătorie imaginară de jur împrejurul lumii. Pentru pace, pentru înţelegere, pentru bucurie. Lechaim! Pentru viaţă!

Pe parcursul celor trei zile de festival, Teatrul Evreiesc de Stat va prezenta pe pagina oficială de Facebook (https://web.facebook.com/teatrulevreiesc/) şi pe canalul de YouTube (https://www.youtube.com/teatrulevreiesc) cele mai recente producţii ale artiştilor participanţi.

TES FEST on-line va aduce în atenţia publicului atât spectacole de teatru, cât şi concerte. De asemenea, în cadrul TES FEST vor fi prezentate două co-producţii internaţionale, ca simbol al solidarităţii artiştilor idiş din Israel, SUA, Polonia, Franţa. Teatrul Evreiesc de Stat va prezenta trei producţii proprii.

Toţi artiştii prezenţi în acest an în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru idiş şi-au adus aportul în crearea TES FEST pro bono, susţinând şi în acest fel Teatrul Evreiesc de Stat ca pol al culturii idiş din întreaga lume şi celebrând, prin activitatea lor, Ziua Limbii şi Culturii Idiş.

Accesul publicului la toate evenimentele prezentate on-line în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru idiş TES FEST 2021 va fi gratuit.

Tot în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru idiş, Teatrul Evreiesc de Stat va prezenta sâmbătă, 29 mai, de la ora 19.00, pe scena proprie, spectacolul de Purim. Pentru această reprezentaţie, biletele pot fi achiziţionate din reţeaua mySTAGE: https://www.mystage.ro/spectacole/spectacol-de-purim-2704.