1 iulie 2022

Cea de-a X-a ediţie a Festivalului International ‘Serile de chitară’

International jazz day and World Jazz festival. Saxophone, music instrument played by saxophonist player musician in fest.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cea de-a X-a ediţie a Festivalului International ‘Serile de chitară’, un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos, se încheie cu doua concerte extraordinare sustinute la Brasov si Bucuresti, cu sprijinul Institutului Italian de Cultura, de doi muzicieni cu o activitate artistica impresionanta, a caror maiestrie si intensitate a emotiei a încîntat publicul de pe toate continentele.

*Duo Bandini-Chiacchiaretta* (chitara si bandoneon) va concerta marti, 16 noiembrie, ora 19, la Sala Patria din Brasov, sub egida Filarmonicii Brasov si a UCIMR (Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din România), si miercuri, 17 noiembrie, ora 19:30, în Sala de Concerte a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, cu un program dedicat celui care a reinventat *Tango-ul*, Astor Piazzolla, creînd un gen intitulat *’tango nuevo’* , care a devenit un fenomen muzical foarte iubit de catre melomanii din toata lumea.

Recitalul intitulat ‘LE GRAND TANGO’ va marca 100 de ani de la nasterea celui care a creat cîntece de neuitat precum Adios Nonino, Oblivion, Libertango, Invierno Porteno, în care se împletesc energia hipnotica a dansului si nostalgia intensa, specifica sufletului latin. Intrarea la concertul din Bucuresti este libera si se face pe baza de rezervare, scriind la kitharalogos@gmail.com , iar la Brasov biletele se gasesc la Casa de bilete a Filarmonicii sau pe www.bilet.ro .

Pentru detalii, va rugam sa accesati www.facebook.com/kitharalogos sau www.seriledechitara.ro . Intrarea la concert se face pe baza prezentarii certificatului verde de vaccinare şi se face în limita a 30% din capacitatea maxima a salilor. Participarea este permisa doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se afla în perioada cuprinsa între a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul SARS-CoV-2. Purtarea corecta a mastii este obligatorie pe întreaga durata a concertului.

Organizator: *Asociatia Culturala Kitharalogos* Sponsori: *Hora S.A., Reghin, Fabrica de Instrumente Muzicale*; *Savvy Finance; Tecnoservice Equipment SRL; Savarez.* Parteneri: *Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, Orchestrele si Corurile Radio România, Filarmonica de Stat Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu, Filarmonica Brasov, Institutul Italian de Cultura, Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din România (UCIMR), ICon Arts Transilvania 2022, Centrul National de Arta ‘Tinerimea Româna’, Fundatia ACCUMM. * Parteneri media: *Radio România Muzical, Agerpres, Radio Trinitas, Agentia de Carte.ro, Liternet.ro, BookHub.ro, Revista Profil Cultural.*

* Duo-ul Giampaolo Bandini (chitara) şi Cesare Chiacchiaretta (bandoneon)*, a fost înfiintat în 2002 si are ca obiectiv principal interpretarea muzicii din Argentina prin intermediul farmecului şi magiei celor mai reprezentative instrumente ale sale. Duo-ul a devenit imediat un punct de referinţă important în circuitul internaţional de concerte datorita intensitatii comunicarii si carismei extraordinare a celor doi protagonisti. Invitaţi de cele mai importante festivaluri şi teatre din lume, au avut turnee în peste 50 de ţari, fiind apreciati atât de critici, cât si de publicul larg. Duo-ul a avut privilegiul de a interpreta *Dublul concert ‘Hommage a Liegi’* compus de Astor Piazzolla şi dirijat de maestrul Leo Brouwer. Marele compozitor cubanez le-a dedicat *’La Folia a Traves de los siglos’* în anul 2017. Alţi compozitori importanţi au scris lucrari pentru ei, din care amintim aici pe: Daniel Binelli, Fernando Tavolaro, Saverio Rapezzi şi Maximo Diego Pujol, care le-a dedicat *Dublul concert pentru chitara, bandoneon şi orchestra ‘Luminosa Buenos Aires’* (2009). Intensitatea trairii artistice si maiestria celor doi interpreti a condus la importante colaborari cu mari artisti precum Fernando Suarez Paz, Avi Avital, Salvatore Accardo, Manuel Barrueco, Pavel Steidl şi mulţi alţii. Au înregistrat pentru cele mai importante posturi de radio şi televiziune din Italia şi din strainatate. În 2016 au debutat pentru casa de discuri Decca cu cd-ul *’Escualo, hommage to Astor Piazzolla’*. Urmatorul CD, *’Tango, Misterio y Folia’*, a fost lansat în anul 2020. În calitate de profesori, sunt solicitaţi de cele mai renumite academii şi universitaţi internaţionale şi ţin cursuri la Institutele de Învăţământ Superior ‘Luigi Boccherini’ din Lucca şi ‘Umberto Giordano’ din Foggia.