Publicat: 21 Martie, 2019 - 11:25
Share

În perioada 20-21 martie a.c., are loc la Palatul Parlamentului, cea de-a VI-a conferinţă a parlamentarilor din Regiunea Dunării, organizată sub egida dimensiunii parlamentare a preşedinţiei române a Consiliului UE.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a transmis un mesaj care a fost prezentat la sesiunea de deschidere de către senator Daniel Zamfir, liderul grupului ALDE constituit în Senatul României.

Referitor la dimensiunea parlamentară a Strategiei UE pentru regiunea Dunării (SUERD), dl Călin Popescu-Tăriceanu a evidenţiat, în mesajul transmis conferinţei, că Senatul României a fost implicat activ, încă de la început, în implementarea SUERD şi a trecut în revistă istoricul reuniunilor dedicate acestei strategii în cadrul cărora parlamentarii dunăreni s-au angajat să o susţină politic, să implice cetăţenii în implementarea ei şi să acţioneze ca mediatori între preocupările acestora şi administraţiile care o pun în aplicare.

Preşedinţia română a SUERD, a fost preluată de la fosta preşedinţie bulgară la finele lunii octombrie 2018 şi lansată în cadrul Forumului Naţional care a avut loc la Palatul Parlamentului la începutul lunii noiembrie 2018 şi se desfăşoară sub genericul "Întărim coeziunea pentru o prosperitate comună în regiunea Dunării". În contextul suprapunerii parţiale a mandatului SUERD cu cel al Preşedinţiei Consiliului UE din primul semestru al acestui an, România îşi propune să creeze oportunităţi noi de revitalizare a Strategiei prin realizarea unor noi procese de cooperare între diverşi actori implicaţi în implementarea acesteia.

Cea de-a VI-a conferinţă a parlamentarilor din Regiunea Dunării, organizată de Parlamentul României, are ca obiectiv evidenţierea resurselor valoroase ale SUERD precum cultura, turismul, educaţia şi cercetarea şi oferă un cadru adecvat pentru schimbul de opinii sub forma unor dezbateri tematice.
 

Tag-uri Institutii: