Publicat: 26 Iunie, 2019 - 08:37
Share

Cea de-a VI-a ediţie a Business Forumului dedicat Parteneriatului Estic a avut loc astăzi, 25 iunie 2019, la Bucureşti, sub egida Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Afacerilor Externe în cooperare cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi cu Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Evenimentul a fost dedicat sectorului IT şi comerţului electronic, reunind peste 200 de reprezentanţi guvernamentali şi ai mediilor de afaceri din spaţiul european şi din vecinătatea estică (Republica Moldova, Georgia, Azerbaidjan, Belarus, Armenia, Ucraina). În cadrul intervenţiilor oficialii români şi străini au reiterat oportunităţile de cooperare într-un sector economic deosebit de important, cu un potenţial semnificativ de creştere în Europa şi în spaţiul Parteneriatului Estic. Prioritatea Parteneriatului Estic a fost reiterată atât în intervenţia de deschidere a evenimentului de către ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Ştefan - Radu Oprea, cât şi în alocuţiunea de închidere a sesiunii plenare de către secretarul de stat Dan Neculăescu.

În marja acestui eveniment reprezentanţii statelor partenere au avut posibilitatea realizării de contacte business-to-business cu omologi din România, dar şi din alte state membre UE. 

Forumul de Afaceri al Parteneriatului Estic s-a înscris în seria de evenimente sectoriale dedicate relaţiilor cu vecinătatea estică de către Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene fiind, de altfel, ultimul eveniment major al Preşedinţiei rotative în relaţie cu partenerii estici. România a organizat în aceste 6 luni trei ministeriale sectoriale (în domeniile economiei digitale, energiei şi transporturilor), un forum de afaceri şi peste 20 de evenimente publice de promovare a Parteneriatului Estic.
 

Tag-uri Institutii: