Publicat: 1 Noiembrie, 2018 - 11:17

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a participat în 31 octombrie 2018, la deschiderea oficială a INDAGRA 2018 - Târg internaţional de produse şi echipamente din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei.

În discursul său de deschidere, ministrul Petre Daea a subliniat că deşi a fost un an agricol foarte bun, în care România şi-a consacrat poziţia de lider european la culturile de floarea soarelui şi porumb, ocupând primul loc în Uniunea Europeană şi în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene din agricultură şi dezvoltare rurală, încă mai sunt multe lucruri de făcut.

"În agricultură mai sunt multe de făcut în domeniul zootehniei, al prelucrării si comercializării produselor, al echilibrării balanţei de produse agroalimentare, a valorificării pe deplin a resurselor, al organizării fermierilor, al performanţei în industria alimentară şi nu numai. În dorinţa de a realiza pe deplin a ceea ce merită România, s-au elaborat programe pentru susţinerea activităţii de reproducţie în sectorul creşterii suinelor, pentru susţinerea activităţii de reproducţie, incubaţie sau de creştere în sectorul avicol şi de încurajare a activităţilor din zona montană, fiind în stadiu avansat al dezbaterii, legile privind infrastructura de preluare, prelucrare şi comercializare a produselor agricole. Sunt aşteptări ale tuturor, dar şi acţiuni ale fiecăruia", a punctat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Ministrul a efectuat un tur al expozanţilor pentru a vedea celor mai noi utilaje şi tehnologii din domeniu, soluţii agricole, autovehicule şi accesorii destinate transportului de animale, maşini şi componente auto agro-industriale şi alte produse şi servicii din domeniile horticol, agricol şi zootehnic.

Astfel, ministrul a vizitat standul fabricii IRUM Reghin, care a lansat tractorul ŢAGRO, primul tractor românesc produs după o perioadă de pauză a industriei de 10 ani, în urma unei investiţii totale de peste 6 milioane de euro. Petre Daea a felicitat reprezentanţii companiei şi le-a urât mult succes în activitate de acum înainte. 

În cursul după-amiezii de miercuri, ministrul finlandez al Agriculturii şi Pădurilor, Jari Leppa, care s-a aflat pentru câteva ore în România, la invitaţia ministrului Petre Daea, a vizitat INDAGRA. După o scurtă întâlnire bilaterală, cei doi omologi au vizitat standurile expozanţilor, făcând opriri la Standul Asociaţiei Producătorilor de Salam de Sibiu, beneficiari ai programului de promovare european - Enjoy it's from Europe, precum şi la standul investitorilor finlandezi în sectorul agricol. 

Vizita ministrului finlandez al agriculturii se înscrie în agenda pregătirii evenimentelor pe care România le consideră importante în contextul asigurării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în cadrul Trio-ului România-Finlanda-Croaţia.

 

Tag-uri Nume: