Publicat: 4 Iunie, 2019 - 21:14
Share
„China cea de taină” - reportaje de călătorie

Duminică, in ultima zi a Târgului de carte Bookfest, cunoscuta realizatoare de televiziune Marina Almășan si-a lansat, in cadrul Editurii Corint,  cea de-a zecea carte. Este vorba de “China cea de taină” , o inspirată culegere de reportaje inedite și fotografii din călătoriile Marinei la Beijing, Shanghai , Xi’an și Chongqing, unele din cele mai mari orașe ale Chinei. Coperta cărții este o combinație între chipul Marinei, surprinsă  în timp ce se înfruptă , cu bețișoarele, dintr-un bol cu tăieței și, respectiv, caricaturile pline de haz ale celebrului ANDO, caricaturistul cu care Marina a colaborat la majoritatea aparițiilor sale editoriale.
La întâlnirea cu autoarea au participat numeroase vedete, dar și oameni obișnuiți, lansarea fiind apreciată ca fiind una dintre cele mai reusite ale acestei ediții a Bookfest. Ca un adevărat realizator tv, Marina și-a organizat evenimentul după regulile unui show de televiziune : nu au lipsit vedetele - în “prezidiu”, dar și în “asistență” -   proiectiile video ( pe ecran a rulat documentarul-spectacol “ Chongqing - orașul cât două Românii”, realizat de Marina), o inspirată tombolă cu articole tradiționale chinezești, puse la bătaie de însăși autoarea, și nu în ultimul rând, amintirile de călătorie, glumele și atmosfera destinsă, care au atras sute de spectatori în jurul standului Corint. Au fost deosebit de apreciate interventiile doamnei doctor Monica Pop, directorul Spitalului de urgențe oftalmologice,cea  a compozitorului Mihai Pocorschi, a jurnalistului sportiv Adrian Fetecău și a îndrăgitului actor Bogdan Stanoevici. Latura “oficială “ a speech-urilor a fost asigurată de reprezentanții MAE( Viorel Isticioaia-Budura) și, respectiv, Zhao Lei, consilier al Ambasadei RPChineze la București.
La finalul evenimentului, Marina ne-a declarat : “Călătoriile mele repetate în China m-au transformat într-o adevărată fană a acestei țări și mă bucur că , iată, și Jurnalul meu de călătorie marchează, într-un fel , e adevarat, mai “jucăuș”, aniversarea, în acest an, a 70 de ani de relații bilaterale. Ma bucur că am fost invitată de ICR Beijing - și prin asta îi mulțumesc dlui director Constantin Lupeanu, eminentului nostru sinolog - să-mi lansez această carte , în această vară, și în cadrul vestitului Târg de carte de la Beijing. Se poate spune că “Bookfest” a fost un fel de “repetiție generală”!

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: