Publicat: 22 Martie, 2020 - 09:20
Share
Italia închide TOATE afacerile neesențiale în încercarea disperată pentru a stăvili răspândirea coronavirusului

Prim-ministrul italian Giuseppe Conte a dispus să fie închise toate afacerile și activitățile care nu sunt vitale pentru a sprijini necesitățile de bază, extinzând închiderea la nivel național în urma pandemiei care pretind un număr record de vieți.

Numind criza cea mai „dificilă” din perioada postbelică din Italia, Conte a anunțat că numai „activitățile considerate vitale pentru producția națională vor fi permise” până cel puțin pe 3 aprilie.

„Încetinim motorul de producție al țării, dar nu îl oprim”

Îndemnând populația să păstreze calmul, să rămână acasă și să nu fie protejată, premierul a promis că toate supermarketurile și farmaciile, precum și serviciile bancare și transportul public esențial vor rămâne deschise.

De asemenea, pe rt.com Italia rata deceselor coronavirusului atinge 4.825, 793 mor într-o singură zi  - în cea mai mare creștere zilnică

Deși nu era clar ce fabrici și întreprinderi vor fi considerate vitale pentru menținerea funcționării Italiei, guvernul va trebui să emită un decret de urgență, care să detalieze noile măsuri și să le facă efective imediat.

Numărul deceselor cauzate de boala Covid-19 în Italia a ajuns aproape la 5.000, ucigând 793 de persoane confirmate morți doar sâmbătă. Națiunea mediteraneană a depășit China la începutul acestei săptămâni pentru a deveni cea mai afectată țară din lume, cu numărul total de cazuri la peste 53.000.

Președintele rus și-a exprimat sprijinul pentru conducerea de la Roma și poporul italian, în timp ce a vorbit sâmbătă cu Conte, promițând să ofere Italia echipament de protecție, dezinfectoare mobile și alte echipamente medicale. Opt echipe de medici militari ruși și experți în virusologie sunt deja în așteptare și ar putea fi dislocate în Italia încă de duminică, odată ce Roma va lumina această mișcare.

Tot pe rt.com Putin se oferă să trimită personal medical și echipamente care să ajute Italia să conțină focare de coronavirus (TravelWireNews)

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: