Publicat: 12 Noiembrie, 2012 - 18:00
Share

Nașterea Domnului, sărbătoarea așteptată cu nerăbdare de cei mici și cei mari, când lumina, bucuria și veselia ne reunesc și ne învăluie în magia și spiritul tradițiilor anotimpului de gheață, se regăsește și în acest an în tematica mărcilor poștale.

Pentru a marca una din cele mai importante sărbători înscrise în calendarul Ortodoxiei, Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale intitulată „Crăciun”, ilustrând icoane aparținând Bisericii Mănăstirii Radu Vodă din București, lăcaș de cult ce adăpostește patru secole și jumătate de istorie a orașului și credincioșilor săi. Alcătuită dintr-o marcă poștală cu valoarea nominală de 1,00 leu, plicul „prima zi”, un carton filatelic, emisiunea de mărci poștale conține și trei produse speciale: un album filatelic, o cromolitografie și un set filatelic cu timbru de argint aurit.

Albumul filatelic este realizat în tiraj limitat de 800 de exemplare, echipat cu blocul de 2 timbre și plicul „prima zi” al emisiunii, ambele cu elemente grafice imprimate cu folio aur, numerotate cu roșu de la 001 la 800 și o carte poștală maximă. De asemenea, cromolitografia este realizată într-un tiraj limitat de 200 exemplare pe care este aplicat timbrul emisiunii, conținând elemente grafice imprimate cu folio aur și având imprimată sigla Romfilatelia în „timbru sec”. Nu în ultimul rând, setul filatelic cu timbru de argint aurit este un produs exclusiv, concept Romfilatelia, fiind realizat în tiraj limitat de 600 de exemplare și constituind o premieră în filatelia românească.

Emisiunea de mărci poștale și produsele speciale aferente vor putea fi găsite și la standul Romfilatelia din cadrul Târgului Internațional Gaudeamus – Romexpo, stand 225, nivel 4.50 – în perioada 21-25 noiembrie, unde Marky, mascota Romfilatelia, îi invită pe toți colecționarii și pasionații de filatelie să sărbătorească împreună dragostea pentru filatelie, carte și învățătură, așteptând apropierea sărbătorilor de iarnă.

Începând cu ziua de joi, 15 noiembrie 2012, emisiunea de mărci poștale „Crăciun”, va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.