Publicat: 8 Noiembrie, 2013 - 11:55
Share
În perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, la ROMEXPO a avut loc INDAGRA FOOD - Târg internaţional pentru industria alimentară. În cadrul acestui eveniment a fost realizată cea mai mare pâine cu cartofi din România, având o greutate de 96.6 de kg. 
 
Painea a a fost pregatita din 57 de kg de faina, 34 de litri de apa, 10 kg de cartofi, 1 kg de drojdie, 1 kg de sare iar procesul de coacere a durat 6 ore. Produsul final a fost taiat si impartit vizitatorilor chiar de catre Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Domnul Daniel Constantin. 
Isprava mesterilor brutari condusi de Laszlo Dioszegi a fost remarcata de World Record Academy, care a omologat in data de 7 noiembrie acest record la categoria “Paine rustica”, sectiunea fiind creata pentru a ajuta micii producatori in recunoasterea muncii lor. 
Echipa de brutari care a realizat aceasta paine nu se va opri, la editia INDAGRA FOOD din 2014 va incerca doborarea recordului: “Nu ne vom opri pana nu vom realiza o paine de 200 de kg” a declarat Laszlo Dioszegi.
“Suntem onorati ca am putut gazdui un asemenea record si suntem alaturi de echipa de brutari pentru ca anul viitor sa putem vorbi despre o alta performanta. A fost un efort colectiv, iar produsul final unul foarte gustos” a declarat Mariana Suciu, Director General ROMEXPO S.A.
Editia din anul 2013 a INDAGRA FOOD a reunit pe o suprafata de 4.000 de metri patraţi, peste 85 de companii din tara si din strainatate.