Publicat: 14 Decembrie, 2015 - 16:52

Cel mai mare magazin care comercializează produse fără zahăr – www.nosugarshop.ro - aduce pentru prima oară pe piața alimentară din România cea mai variata gamă de produse din făina de Konjac. Pentru că nu conține zaharuri, acest aliment elimină toate efectele “secundare” pe care produsele tradiționale din făină de grâu, atât de folosite în bucătărie, le au asupra organismului uman: obezitatea și dezvoltarea unor boli precum diabetul. 
Varietatea de produse fabricate din această planta sunt naturale, sănătoase, fără alergeni, contraindicații și fără calorii.
 Făina de grâu este unul dintre cele mai folosite ingrediente din România, stând la baza celor mai consumate alimente de pe piață: pâinea și pastele făinoase. În medie, un român consumă, anual, 97 de kilograme de pâine, în contextul în care numeroase studii au arătat că făinurile sunt nocive pentru sănătate. Este dovedit științific că făina albă conține bromat de potasiu, dar și L-cisteina, un amino-acid care se adaugă în mod obișnuit în compoziția produselor de patiserie, blaturi de pizza, biscuiți sau paste, având rolul de a accelera procesarea industrială. 
De asemenea, făina obișnuită conține gluten, o proteină lipicioasă care se găsește în cereale. Este ingredientul principal folosit în industria de panificație. Studiile arată că glutenul te poate face să te simți fără energie, obosit și declanșează, frecvent, probleme cu balonarea și digestia.
În comparație, făina de Konjac nu conține gluten, nu are miros și este ingredientul ideal în orice dietă.
Cadoul pe care www.nosugarshop.ro vi-l face in acest sfarsit de an este mixul de fibre din faină de konjac fara carbohidrați ce poate reprezenta o modalitate de a vă bucura de plăceri culinare tradiționale, dar într-o variantă sanatoasă cu valori nutriționale optime. Datorită conținutul bogat de celuloză, dar și al ingredientelor naturale este ideal pentru copt. Contine numai 1,1 g proteine și 0,7 g grăsime este perfect pentru orice dietă (dieta diabeticului, Dukan, Ketogenica, Atkins etc.), iar textura produsului rezultat va fi similară cu cea preparată în mod tradițional din făină albă din grâu.
Konjac este o rădăcină comestibilă a arborelui cu același nume care crește în îndepărtata Asie. Este un produs fără gluten, sută la sută natural, care nu provoacă alergii. Se apropie de procentul de zero calorii și este perfect pentru a te menține în formă, în toate dietele de slăbit sau pur și simplu pentru a nu renunța la micile plăceri culinare. Tăițeii sau pastele făcute din făină de Konjac au numai 6 calorii la 100 de grame și glucide asimilabile în valoare de numai 0,5 grame. 
Fibra solubilă numită gucomanan, principala componentă din Konjac, are proprietatea de a încetini golirea stomacului, astfel încât senzația de foame se instalează mai târziu. De altfel, European Food Safety Authority - Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară recunoaște puterea de slăbire a konjacului, tocmai datorită ingredientului său activ numit glucomannan. Nu este de mirare că cei mai mari experți în slăbit doctor Oz și doctor Dukan recomandă konjac-ul, recunoscând printre efectele consumului său: blocarea zahărurile și a grăsimilor din alimentație, obținerea senzației de sațietate; reglarea glicemiei.