Publicat: 2 Mai, 2012 - 02:39
Share

CEC Bank a încheiat cu Agenția pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (AIPPIMM) o nouă convenție de colaborare privind „Programul pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale în rândul tinerilor și facilitarea accesului acestora la finanțare - START”, aferent anului bugetar 2012.

Beneficiarii pot fi societati comerciale (microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii) organizate in baza Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale cu modificarile si completarile ulterioare sau in baza OUG nr. 6/2011.
CEC Bank va acorda credite in lei, cu o dobanda variabila compusa din ROBOR 6 luni + 3 p.p. (actualizata semestrial in prima zi lucratoare), comision de analiza de 0,5% din valoarea creditului si comision de gestiune de 1%, perceput la valoarea creditului si incasat la data efectuarii primei trageri din credit.
Creditele oferite de CEC Bank beneficiaza de urmatoarele avantaje:
- garantii flexibile prin acordarea unei garantii FNGCIMM ce va acoperi pana la 80% din valoarea creditului;
- perioada de gratie de maximum 12 luni;
- modalitatea de rambursare a creditului adaptata in functie de situatia economico-financiara si de specificul activitatii fiecarui beneficiar.
Finantarea implementarii celor mai bune Planuri de Afaceri selectate de AIPPIMM se realizeaza pe baza urmatoarei scheme:
1. Alocatie Financiara Nerambursabila - maximum 70% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului de investitii, dar nu mai mult de 100.000 lei/beneficiar;
2. Credit acordat de catre CEC Bank - minimum 30% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului de investitii, dar nu mai mult de 50.000 lei/beneficiar.

 “Lansarea acestui credit se inscrie in strategia CEC Bank de stimulare si incurajare a intreprinderilor mici si mijlocii, de fidelizare a clientelei si atragere de noi clienti. Avand in vedere ca suntem la al VII-lea program implementat prin parteneriat incheiat cu AIPPIMM, confirmam inca o data faptul ca CEC Bank se implica activ in sustinerea IMM-urilor“, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank.
Clientii CEC Bank beneficiaza de consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea documentatiei de accesare a creditului. Informatii suplimentare despre acest produs de creditare pot fi obtinute de catre client sau accesand site-ul de Internet al Bancii, www.cec.ro, Sectiunea Persoane Juridice – Credite – IMM-uri si Corporatii.