Publicat: 3 Iunie, 2013 - 11:10
Share

CEC Bank continuă politica de susţinere a întreprinzătorilor tineri şi lansează Creditul SRL-D 2013, în baza Convenţiei şi a actelor adiţionale încheiate cu Ministerul Economiei privind „Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microintreprinderilor de către întreprinzatorii tineri”, aferent anului bugetar 2013.

CEC Bank va acorda credite in lei, din surse proprii, cu urmatoarea structura de costuri:
• dobanda variabila compusa din ROBOR 6 luni + 3 p.p. (actualizata semestrial in prima zi lucratoare);
• comision de analiza de 200 lei si comision de gestiune de 0,75% calculat la valoarea creditului si perceput la data efectuarii primei trageri din credit, iar ulterior anual, calculat ca procent din soldul creditului.

Creditele ofera clientilor Bancii urmatoarele avantaje:
- perioada de gratie de maximum 12 luni
- garantii flexibile, prin acordarea unei garantii de catre stat, prin FNGCIMM, ce va acoperi 80% din valoarea creditului
- modalitati de rambursare a creditului adaptate in functie de situatia economico-financiara a clientului;
- consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea documentatiei de accesare a creditului.

Clientii eligibili, conform art. 3 din OUG nr. 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, sunt microintreprinderile debutante, care trebuie sa indeplineasca conditiile de eligibilitate ale Bancii.

Ministerul Economiei va selecta cele mai bune planuri de afaceri, care vor fi finantate pe baza urmatoarei scheme:
1. Alocatie financiara nerambursabila - maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, dar nu mai mult de echivalentul in lei a 10.000 euro/beneficiar;
2. Aportul propriu reprezentand:
• pentru beneficiarii care nu solicita credit bancar - o cota de minimum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, reprezentand aportul in numerar al beneficiarului;
• pentru beneficiarii care solicita credit bancar - o cota de minimum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, reprezentand credit bancar si aport in numerar, acolo unde este cazul.

 “Prin acordarea acestor finantari, CEC Bank continua politica de sustinere a IMM-urilor si in special a tinerilor intreprinzatori, in vederea infiintarii si dezvoltarii de microintreprinderi”, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank.

Infomatii suplimentare despre acest produs de creditare pot fi obtinute in orice unitate CEC Bank, apeland gratuit Serviciul suport clienti la numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro, in cadrul sectiunii dedicate finantarilor intreprinderilor mici si mijlocii.