Publicat: 11 Aprilie, 2019 - 19:38
Share
Pentru o majorare salarială de 50%

Peste 1.500 de ceferişti au protestat în faţa sediului Ministerului Transporturilor. Angajaţii căilor ferate cer salarii mai mari cu 50%, trenuri noi, linii renovate şi infrastructură mai bună.  

Sindicaliștii din calea ferată speră și ei că vor avea o majorare salarială, după modelul colegilor lor de la metrou, a transmis Cătălin Deacu, de la Ministerul Transporturilor.

Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România: "Ne trebuie o majorare salarială de 50% din salariul de bază, pentru că vrem respect pentru ceferiști. La ora actuală, jumătate din ceferiști sunt la salariul minim brut pe economie. Este inadmisibil ca ceferiștii, care nu cu mult timp în urmă aveau salarii mai mari decât doctorii, decât cei din învățământ, mai mari decât cei din construcții, să ajungă acum la salarii de necalificați. Vrem să nu se mai tergiverseze aprobarea Statutului personalului feroviar, vrem investiții în materialul rulant. Rolul mitingului nostru este urgentarea aprobării bugetului de venituri și cheltuieli ale unităților feroviare, care să cuprindă și creșterile salariale pe care le-am spus, și, în ultima zi de negociere a contractelor colective de muncă, va fi grevă generală. Deci probabil în data de 15 iulie, la 12 noaptea, se vor opri trenurile de călători dacă nu vom avea creșterile salariale solicitate, investiții în material rulant de cale ferată și îmbunătățirea condițiilor de muncă".

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: