3 decembrie 2021

Cehov in Show Business, după Jane Martin, în premieră la Teatrul Mic

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul Mic prezintă, vineri, 26 noiembrie 2021, ora 19:00, la Sala Atelier (Constantin Mille 16), premiera spectacolului Cehov in Show Business, după piesa „Anton in Show Business” de Jane Martin, în versiunea regizorală semnată de Ştefan Lupu.

În centrul acţiunii evoluează trei femei dornice să joace teatru şi să fie distribuite, în uma unui casting, în piesa „Trei surori” a dramaturgului rus Anton Pavlovici Cehov. Comedia irezistibilă abundă în dialoguri explozive şi situaţii ce provoacă râsul, construite inteligent şi cu ironie de către regizorul Ştefan Lupu, alături de actorii Ruxandra Enescu, Mihaela Rădescu, Oana Puşcatu / Irina Velcescu, Claudia Prec, Radu Zetu şi Bogdan Talaşman.

M-a cucerit în primul rând textul american, contemporan, bine scris, cu umor şi influenţe cehoviene. Spectacolul este un amalgam de puncte de vedere pentru că vorbeşte despre teatru ca instituţie, despre condiţia actorului mai ales, dar şi despre condiţia oamenilor din teatru- regizori, designeri, producători, cei care susţin teatrul prin finanţări…Se împletesc mai multe situaţii legate de condiţia artistului. Avem prespectiva actorului, dar şi perspectiva regizorului, perspectiva producătorului, cel care promite bani şi până la urmă se retrage din varii motive. Astfel, publicul îşi va putea alege punctul de vedere pe care îl consideră a fi cel mai important sau cel mai adevărat.

Există o replică pe care o îndrăgesc foarte mult şi ar fi reprezentativă pentru spectacol, este o indicaţie a personajului-regizor, în cadrul scenei de casting, referitor la cum ar vrea să fie „…comic, comic, comic, comic, tragic”. Ştefan Lupu

Piesa „Anton in Show Business” scrisă de autoarea americană Jane Martin a reprezentat un hit încă de la debut, fiind prezentată în cadrul celei de-a 24 ediţie a Humana Festival of New American Plays şi câştigatoare în anul 2001 a prestigiosului premiu Steinberg New Play acordat de către Asociaţia Criticilor de Teatru American.

Biletele pot fi achiziţionate direct de pe website-ul www.teatrulmic.ro, de pe platforma bilet.ro, şi de la casele de bilete ale Teatrului Mic (Constantin Mille 16 şi Gabroveni 57).

Următoarele reprezentaţii vor avea loc în datele de 3 şi 17 decembrie, ora 19.00, la Sala Atelier- Constantin Mille 16.

Cehov in Show Business
după „Anton in Show Business” de Jane Martin
Traducerea: Ruxandra Enescu

Distribuţia:
Holly: Ruxandra Enescu
Liz: Oana Puşcatu / Irina Velcescu
Casey: Mihaela Rădescu
Kate: Claudia Prec
Ben: Radu Zetu
Andy, Ralph, Wikewitch: Bogdan Talaşman

Regia: Ştefan Lupu
Scenografia: Silvia Horobeanu
Producător delegat: Arti Trandafir
Light design: Roxana Docan
Video design: Ovidiu Cristache
Sound design: Dan Vasile