Publicat: 24 Noiembrie, 2014 - 12:47

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, i-a decorat, luni, cu Placheta de Onoare a MAI, pe cei doi polițiști care au ajuns primii la locul accidentului aviatic din Sibiu, în urma căruia opt militari și-au pierdut viața, iar alți doi au fost răniți.

MAI a acordat această distincție pentru curaj, profesionalism și spirit de sacrificiu pus în slujba comunității în contextul în care agentul șef de Poliție cavalerul Eduard Dumitru, șef de post la postul de poliție din comuna Iacobeni din cadrul IPJ Sibiu și agentul principal de poliție Badiu Lucian Aurel, șef de post la postul de Poliție comuna Laslea din cadrul IPJ Sibiu, au contribuit la salvarea persoanelor rănite, 

”Este o onoare să acordăm cea mai înaltă dinstincție unor colegi care și-au făcut datoria salvând două vieți. Sunt un om care știu ce înseamnă tragediile, ca băiat de militar care a murit la datorie. De aceea e important să ne batem pentru drepturile dumneavoastră, oameni care sunteți la datorie și vă faceți datoria. Prin astfel de momente de eroism dați mai multă încredere societății. Cel mai important lucru e să aratăm că suntem solidari. Nu lăsăm pe nimeni în urmă, suntem solidari și camarazi”, a declarat în urma ceremoniei, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.