29 ianuarie 2022

Cei vaccinați reprezintă 95 la sută din cazurile grave și 85-90 la sută din spitalizările noi cu coronavirus în Israel, spune un înalt oficial din domeniul sănătății.

Quarantine girl in her apartment due to the cororavirus epidemic.

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Cei vaccinați reprezintă 95 la sută din cazurile grave și 85-90 la sută din spitalizările noi cu coronavirus în Israel, spune un înalt oficial din domeniul sănătății.
Dr. Kobi Haviv, directorul medical al centrului principal de îngrijire respiratorie din Israel, a declarat pentru Channel 1 cele mai recente cifre privind spitalizările persoanelor vaccinate. Potrivit lui Haviv, cei vaccinați reprezintă 85-90% din toate spitalizările noi și 95% din „cazurile severe” la Centrul Medical Herzog Jerusalem (1).
Majoritatea israelienilor au fost vaccinați complet. Din cei 9,3 milioane de cetățeni estimați, 5,8 milioane au primit cel puțin un vaccin și 5,4 milioane sunt complet vaccinați.
În ciuda faptului că cei mai mulți dintre ei au fost vaccinați, țara a cunoscut o creștere rapidă a cazurilor care a dus la rezultate pozitive zilnice mai multe decât în ​​aceeași zi a anului trecut. Joi, au fost înregistrate 3.843 de cazuri noi.
Ministerul israelian al Sănătății a folosit datele pentru a justifica înăsprirea restricțiilor de sănătate. În urma votului lor de urgență de joi, cetățenii sunt acum obligați să furnizeze dovada vaccinării, testul pozitiv sau dovada că s-au recuperat recent de virus pentru a participa la majoritatea activităților în interior și în aer liber.
Aceasta include săli de sport, restaurante și parcuri. Sinagogile și lăcașurile de cult au fost incluse inițial în restricțiile sanitare, dar au fost eliminate în ultimul moment.
Observațiile lui Haviv, combinate cu rata mare de vaccinare, confirmă ineficacitatea completă a vaccinului împotriva răspândirii virusului. Medicul israelian susține că eficacitatea vaccinului „se pierde cu adevărat”.
Într-un articol publicat în ziarul britanic The Telegraph, profesorul de epidemiologie de la Universitatea Oxford, Sunetra Gupta, a insistat asupra aceluiași lucru: vaccinurile nu pot elimina „covidul”, deoarece funcția lor este diferită (2).
Vorbind pentru CNN, directorul CDC, Rochelle Walensky, a repetat aceeași teză: vaccinurile nu pot preveni transmiterea (3). Nu contează dacă cineva se vaccinează sau nu.
Un alt medic israelian, Eitan Werthein, a rezumat pentru Jerusalem Post ineficacitatea vaccinurilor (4), în ciuda faptului că acestea au inoculat peste 90 la sută din populație: „Vom fi în același punct în care eram cu un an în urmă. Suntem pe același traseu” (4). Aceasta se numește „eficiență zero”.