Publicat: 4 Februarie, 2020 - 14:16
Share

Directorul general al Direcţiei Generale Anticorupţie, domnul chestor principal de poliţie Ioniţă Alexandru Cătălin participă, în calitate de invitat special, la Cel de-al 23-lea Congres European al Forţelor de Poliţie, organizat în perioada 4 - 5 februarie 2020, la Berlin, în Germania.

Evenimentul din acest an, desfăşurat sub titulatura "Europa: Aplicarea statului de drept", este organizat de publicaţia germană Behorden Spiegel şi cuprinde peste 25 de paneluri/sesiuni de discuţii în cadrul cărora vor fi abordate numeroase subiecte strategice şi tehnice.

Organizat anual, Congresul reuneşte, la ediţia prezentă, peste 1950 de participanţi din peste 20 de ţări, 160 de vorbitori şi mai bine de 100 de expozanţi în domeniul securităţii. La conferinţă participă reprezentanţi din rândul forţelor de poliţie, poliţie de frontieră, serviciilor secrete, precum şi ai guvernelor, parlamentelor europene şi internaţionale şi din industria în domeniul securităţii şi apărării.

Cu acest prilej, domnul chestor principal de poliţie Ioniţă Alexandru Cătălin, director general al Direcţiei Generale Anticorupţie a participat, în după-amiaza zilei de 3 februarie 2020, la evenimentul de deschidere al Congresului, organizat la Ambasada României din Berlin, context în care a purtat discuţii fructuoase cu Excelenţa Sa domnul Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, referitoare la domeniul de activitate al unităţii, respectiv prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne.

Congresul European al forţelor de Poliţie este cel mai mare eveniment pentru securitatea internă din Uniunea Europeană destinat factorilor de decizie din unităţile de poliţie, autorităţilor de securitate şi industrie din domeniul securităţii şi apărării, în scopul consolidării dialogului şi stabilirii unor noi contacte ale participanţilor din întreaga lume pe fondul provocărilor şi problemelor la nivel european şi internaţional.

Imagini puteţi vizualiza pe pagina de facebook a Direcţiei Generale Anticorupţie