Publicat: 6 Octombrie, 2015 - 11:33
Share

Miercuri, 7 octombrie a.c., ora 12.00, la Sala Viena din cadrul Crystall Palace Ballrooms -Calea Rahovei 198A, București, se va desfășura conferința de presă ce va deschide Congresul International de Medicina Dentară.

In acest an, in perioada 7- 10 octombrie a.c. se desfasoara  cel de-al XIX-lea Congres International UNAS cu tema “COMPONENTA PREVENTIV-PROFILACTICĂ  A TRATAMENTELOR STOMATOLOGICE”.

Stomatologia, ca toate celelalte ramuri ale medicinei, îşi sprijină activitatea, pe de o parte, pe cunoştinţele devenite deja clasice, iar pe de altă parte, pe noile cunoştinţe furnizate de progresele cercetărilor fundamentale, graţie posibilităţilor actuale de investigaţie.

Noile cunoştinţe în domeniul geneticii, al biologiei celulare, al biomaterialelor au permis efectuarea unor studii cu rezultate promiţătoare privind obţinerea de structuri asemănătoare dintelui care să înlocuiască un dinte absent, indiferent de cauză sau de refacere a unor structuri dentare compromise în cazul în care dintele este prezent, dar grav afectat, iar la polul opus, rezultate promiţătoare privind găsirea unor metode eficiente pentru tratamentul cariei incipiente, metode precum „infiltrarea cariei” sau sigilarea cariei incipiente cu localizare proximală.

De fapt, activitatea Stomatologica se desfăşoară între aceste extreme, între a preveni apariţia bolii şi între a preveni complicarea acesteia, odată constituită. Dacă la această idee se adaugă şi necesitatea revizuirii sensului conceptului de prevenţie şi înlocuirea conceptului de prevenţie „bio-medical”, care are multe imperfecţiuni fiind focusat pe boală doar la nivel individual, cu conceptul „bio-social”, tema Congresului nostru, „Componenta preventiv-profilactică a tratamentelor stomatologice”, este incitantă şi mereu actuală.