7 octombrie 2022

Cel mai mare cămin studenţesc din ţară, o investiţie destinată studenţilor Universităţii de Vest din Timişoara

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cel mai mare cămin studenţesc din ţară, o investiţie destinată studenţilor Universităţii de Vest din Timişoara, are desemnat constructorul şi va trece la etapa de execuţie

Construcţia celui mai mare cămin studenţesc din ţară, o investiţie CNI destinată studenţilor Universităţii de Vest din Timişoara, ca parte a campusului UVT, demarează la începutul acestui an. După ce Guvernul României a aprobat, în 2021, proiectul de investiţii „Construire cămin studenţesc – Universitatea de Vest din Timişoara, str. Renaşterii nr. 24B, municipiul Timişoara, judeţul Timiş”, la finalul lunii decembrie 2021 a fost semnat contractul de execuţie pentru acest obiectiv.

Valoarea investiţiei este de 138 milioane lei (plus TVA), din care 90 milioane lei componenta de construcţii, cu un termen de realizare de 2 ani. Constructorul desemnat este compania Concelex, care va executa lucrarea după un proiect realizat de Concrete & Design Solutions. Proiectul include construirea unui imobil de şapte nivele (S+P+4E+E5 parţial), cu o suprafaţă construită de 4128 mp., cu o capacitate de 902 locuri în camere de 2 persoane şi 32 locuri de cazare pentru persoane cu dizabilităţi, la care se adaugă şi 156 locuri de parcare pentru autovehicule şi 120 pentru biciclete, urmând să fie cel mai mare cămin studenţesc din România. Clădirea propusă va fi formată din 5 tronsoane, corpurile principale T1, T3 si T5 orientate longitudinal (NV-SE), şi două corpuri de legătură transversale (T2 si T4), pe direcţia V-E.

Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Noul cămin al Universităţii de Vest din Timişoara va creşte substanţial capacităţile de cazare ale universităţii noastre, adăugând peste nouă sute de locuri la capacităţile existente. Practic, vom dezvolta, cu susţinerea financiară publică acordată de Guvernul României, un nou campus studenţesc în Timişoara, în zona străzii Renaşterii. Timişoara va oferi un nou standard de viaţă în spaţiile celui mai mare cămin studenţesc din România, care urmează să intre în circuitul universitar începând cu toamna anului 2024. Atractivitatea UVT şi a Timişoarei, ca oraş universitar, va câştiga un avans semnificativ prin această investiţie, o recunoaştere binevenită a importanţei naţionale şi internaţionale a centrului nostru universitar.”

Horea Băcanu
Universitatea de Vest din Timişoara
Departamentul de Comunicare, Imagine şi Marketing Instituţional
horea.bacanu@e-uvt.ro
https://uvt.ro/ro/

Comunicate de presă


https://uvt.ro/ro/revista-presei/
https://www.facebook.com/uvtromania
http://univ-unita.eu/