Publicat: 16 Februarie, 2016 - 13:19
Share

Therme București, cel mai mare centru de relaxare cu ape termale construit de la zero din Europa, a fost gazda unui moment cultural în premieră, susținut de Orchestra Simfonică București.  

Evenimentul a celebrat cea mai de succes lansare a unui astfel de centru înregistrată în Europa: în mai puțin de o lună de la deschidere, peste 100.000 de vizitatori au beneficiat de experiența Therme București. Astfel, flashmobul a răsplătit prin muzică comunitatea creată în jurul Therme București. Sub umbrela “culture of health”, acesta deschide seria de evenimente care vor fi organizate în locul devenit, în ultima lună, punctul principal de atracție al Bucureștiului.

Peste 80 de instrumentiști au surprins vizitatorii complexului cu un spectacol spontan în care Rapsodia Română de George Enescu și Radetzky March de Johann Strauss și-au dat întâlnire în interpretarea neconvențională a Orchestrei Simfonice București. Complexul s-a transformat pentru câteva minute într-o imensă sală de concert în care reacția entuziastă a oamenilor a amplificat muzica interpretată de orchestră.

Evenimentul este o premieră absolută pentru toate centrele Therme din întreaga lume, fiind în același timp cel mai mare flashmob muzical organizat cu o orchestră în România: 80 de instrumentiști dintre care 8 toboșari, 22 de violoniști, 9 percuționiști, 4 violonceliști și 3 trompetiști, au făcut cele două cunoscute partituri să răsune grandios și familiar, în egală măsură.

Therme București este cel mai mare centru termal de wellness și entertainment din Europa, construit greenfield, pe un areal de 250.000 de mp, având o suprafață totală de peste 30.000 mp. Odată cu deschiderea centrului Therme București, Capitala a devenit al doilea cel mai mare oraș termal din Europa, după prima și cea mai veche capitală termală atestată istoric: Roma. Apa termală de la Therme București extrasă de la o adâncime de peste 3.100 de metri. Investiția în Therme București este realizată de A-HEAT GROUP AG, concern cu sediul în Viena. Lucrările de construcție a proiectului Therme București au început la finele anului 2013, fiind la fel de provocatoare ca și construirea unui aeroport, investiția totală până la momentul deschiderii ridicându-se la aproximativ 50 de milioane de euro.

Comunicat de presa: Therme București