Publicat: 26 Septembrie, 2013 - 19:00
Share

12.895 de pahare, 1.700 de litri de cafea, 900 de litri de lapte şi 12 ore de muncă sunt coordonatele celui mai mare mozaic din pahare de cafea din România. Mozaicul va reda chipul îndrăgitei actriţe Marilyn Monroe şi titlul filmului „Some Like it Hot” şi va putea fi admirat duminică, 29 septembrie 2013, la Palas Mall, cu ocazia Zilei Internaţionale a Cafelei, eveniment sărbătorit în acest week-end.

Mai mult, timp de două zile, cafenelele vor întâmpina clienţii cu prezentări, expoziţii, demonstraţii, cocktailuri şi degustări – toate având la bază îndrăgita licoare neagră. În plus, locaţiile au pregătit promoţii de până la 50%, preţuri speciale şi momente artistice cu aromă de cafea. Astfel, sâmbătă, la Quartz Lounge va avea loc recitalul trupei So What Band, Graffiti Cafe a pregătit o seară veneţiană cu muzică şi costume specifice, iar CTS Corner invită publicul la un recital semnat de Andrei Cerbu şi Diana Petcu, artişti prezenţi la emisiunea „Românii au talent”. Duminică seara, Graffiti Cafe organizează Karaoke Show, iar CTS Corner - „La taifas cu o cafengiţă, by Elena Blănişteanu”. Week-end-ul dedicat cafelei se va încheia cu un spectacol de muzică şi dans cubanez, susţinut de Sombrilla y su Timba light Band şi Corazon Latino Dance Academy România. Întâlnirea cu exoticele ritmuri de salsa, timba, rumba şi merengue va avea loc duminică, în Atriumul Palas Mall, de la ora 18.00.

Tot cu ocazia Zilei Internaţionale a Cafelei, în perioada 26 - 29 septembrie, Scae România caută la Palas Mall cei mai buni barista din regiune. Timp de patru zile, în Atrium, vor fi organizate workshop-uri pentru cei interesaţi să participe la competiţie, degustări de cafea şi sesiuni de pregătire susţinute de Laurenţiu Ștefan, campion naţional de barista în 2013. Întrecerile din cadrul Regional Barista Competition de la Palas Mall se vor desfăşura în datele de 26 şi 29 septembrie, de la ora 11.00, iar finala va avea loc în Bucureşti, în perioada 27/31 martie 2014. Partenerul principal al evenimentului din Bucureşti este compania Horeca Expert, importatorul exclusiv al brandului de cafea Filicori Zecchini. Partenerii concursului sunt espressoarele La Spaziale S9, râşniţele Malkonigh, ZUZU (Albalact România), BRITA România, Monin, La Fântâna. Scae România este Asociaţia de Cafea de Specialitate din România, afiliată la Asociaţia Europeană de Cafea de Specialitate şi are ca scop principal promovarea culturii şi preparării acestei licori.

Vineri, de la ora 18.00, parcul Palas va găzdui manifestările evenimentului „Noaptea Cercetătorilor”, desfășurat simultan în peste 300 de orașe. Cei interesaţi vor descoperi cum arată viaţa la -200 grade Celsius și propriul corp fotografiat în infraroșu, vor crea fulgere la borcan și vor sparge un placaj de lemn cu o minge de ping pong. De asemenea, participanții vor putea observa astrele prin instrumente astronomice profesioniste și se vor minuna în fața demonstrațiilor de farse pe care deseori ni le joacă ochii și urechile. În plus, de la ora 19.00, publicul este așteptat la Cărturești Palas cu patru discuții științifice pe înțelesul tuturor, despre spaţiul interstelar, lasere, curiozităţi ale simţurilor şi curentul electric fără fir. Evenimentul este organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, sub egida Uniunii Europene și a Ministerului Educației Naționale, în parteneriat cu numeroase alte universităţi şi institute din ţară.

Sâmbătă, caravana Amway se opreşte în Atriumul Palas Mall. De la ora 11:00, clienţii vor putea participa la prezentări profesionale despre secretele gătitului, îngrijirea casei, frumuseţe, stil de viaţă sănătos, vor asista la demonstraţii şi testări de produse Amway, iar doamnele vor beneficia de sesiuni gratuite de machiaj profesional. În plus, vizitatorii vor afla cum pot să-şi înceapă propria afacere cu sprijinul celei mai mari companii de vânzări directe din lume şi pot câştiga numeroase premii.

Duminică, de la ora 15.00, „Asociația Little People” România, împreună cu Zumba Fitness și Club Moving Iași, va invita publicul din parcul Palas la o lecție de dans. Evenimentul caritabil este destinat susținerii programului psihosocial desfășurat pentru copiii și adolescenţii bolnavi de cancer, internați în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.