Publicat: 21 Iunie, 2016 - 19:14
Share
Allianz-Tiriac premiaza valoarea in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu

Sambata, 18 iunie, a.c., Allianz-Tiriac a avut onoarea de a inmana premiul “Virgil Flonda”  actritei Anamaria Marinca, in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, eveniment desfasurat in perioada 10-19 iunie 2016.

Acest premiu special a fost acordat in cadrul celei de-a patra editii a Galei Celebritatilor, in semn de recunoastere publica a meritelor artistice pe care tanara actrita le-a demonstrat in rolurile interpretate in spectacole de teatru, dar mai ales in film.

Allianz-Tiriac a oferit acest premiu in calitate de sponsor al Festivalului International Sibiu si de partener al Teatrului National “Radu Stanca.”

Punctul de atractie al Festivalului International de Teatru de la Sibiu, Gala Celebritatilor a redat insusi sensul Festivalului, o ceremonie de avengura, ce a reunit membrii ai comunitatii, partenerii artistici si sociali ai evenimentului.

Anamaria Marinca este recunoscuta si apreciata pentru performantele actoricesti in teatru si film atat pe plan local, cat si pe plan international. Printre cele mai recente recunoasteri internationale ale sale se numara premiul pentru “Cea mai buna actrita a anului”, obtinut la Festivalul International al Filmului de la Stockholm 2007, pentru rolul Otiliei din filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" si premiul FIPRESCI, obtinut la aceeasi categorie, in 2008, la Festivalul de la Palm Springs.

Prezenta la eveniment, Ana Maria Hera, Director Marketing Allianz-Tiriac declara: ”Sunt onorata sa ofer acest premiu unui om de cultura tanar si valoros, recunoscut pe plan intern si international. Suntem mandri sa sustinem, in calitate de parteneri, cel mai complex festival anual din Romania si cel mai mare festival al artelor din Europa atat din punct de vedere al anvergurii, dar si al calitatii evenimentelor.”

Parteneriatul incheiat intre Teatrul National “Radu Stanca“ din Sibiu si Allianz-Tiriac se inscrie in cadrul programului de responsbilitate sociala corporativa desfasurat de companie. Allianz-Tiriac sustine si promoveaza valorile culturale romanesti, valorile artistice autentice, considerand ca aceasta este o datorie morala si civica, deopotriva.

Parteneriatul continua in cadrul stagiunii 2016-2017. Saptamanal, Allianz-Tiriac va oferi publicului un spectacol de teatru in cadrul “Zilelor Allianz-Tiriac” si se va implica in sustinerea si promovarea activitatii artistice a Teatrului National “Radu Stanca”.

Continuam o istorie valoroasa

Prin parteneriatele incheiate cu doua dintre cele mai importante repere culturale nationale - Teatrul National “Radu Stanca” din Sibiu si Teatrul National “I.L. Caragiale” din Bucuresti, Allianz-Tiriac  demonstreaza consecventa si consistenta in directia sustinerii simbolurilor si programelor culturale reprezentative pentru Romania.

Inca de la infiintare, Allianz-Tiriac si-a asumat un rol activ in sustinerea si promovarea valorilor locale, implicarea companiei materializandu-se in trei directii importante:

  • Sustinerea artistilor romani, prin gazduirea expozitiilor acestora in cadrul Galeriei Allianz-Tiriac, program derulat in perioada 2001- 2010. Galeria Allianz-Tiriac a gazduit periodic expozitii ale artistilor romani, implicand deopotriva oameni de cultura, personalitati din toate domeniile, reprezentanti ai media.
  • Asigurarea Ateneului Roman: Allianz-Tiriac a oferit, sub forma de sponsorizare in perioada 2004-2006, o polita de asigurare a cladirii Ateneului Roman.
  • Sponsorizarea unor evenimente culturale marcante: Festivalul de teatru de la Sibiu (in perioada 2005-2007) si TIFF (in anul 2011-2013).

Ducem, astfel, misiunea mai departe: Promovam valorile culturale romanesti autentice.