Publicat: 11 Noiembrie, 2018 - 13:56
Share

Republica Coreea și Republica Populară Democratică Coreeană (RPDC) au convenit vineri, 9 noiembrie, să lanseze un program-pilot pentru schimbul de informații privind bolile contagioase, ca parte a măsurilor de cooperare în sectorul sănătății.

Acordul a fost semnat în timpul unei reuniuni la biroul comun de legătură intre cele doua state, în orașul de frontieră  Kaesong,  între Vice-ministrul sud-coreean al Sănătății și Bunăstării Sociale, Kwon Deok-Cheol și omologul său din Republica Populară Democratică Coreeană
(RPDC), Pak Myong - Su.

Cele două părți au convenit, de asemenea, să promoveze diverse proiecte pentru diagnosticarea și prevenirea bolilor contagioase, cum ar fi tuberculoza și malaria.

Cele două Coreei au decis să instituie un sistem de răspuns comun pentru bolile transmisibile, programul pilot urmând să înceapă la sfârșitul acestui an.

La rândul său, Ministrul nord coreean al Sănătății și-a exprimat speranța că reuniunea va servi pentru ca toți coreenii să se bucură de o viață sănătoasă.

Ca parte a apropierii dintre Seul și Phenian, în ultimele luni, au avut loc o serie de întâlniri intre autoritățile de cel mai înalt nivel, cu privire la aspecte cum ar fi o legătură feroviară directă sau colaborarea în sectorul forestier și al protejării ecosistemelor.

Ciprian Pop