Publicat: 2 Septembrie, 2017 - 12:46

Cele mai premiate și apreciate filme de la cea de-a șasea ediție de Pelicam — Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni vin la București într-o Retrospectivă de patru zile la Cinema Elvira Popescu. Zona Franca, documentarul care a câștigat Marele Premiu, este unul dintre filmele din programul Retrospectivei care are lor între 31 august și 3 septembrie.

Sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 19.00 ne delectăm cu Kedi/Cats (r. Ceyda Torun, Turcia/SUA, 2016), mențiune specială la secțiunea Black Sea Docs, iar de la ora 21.00 vizionăm marele câștigător al Pelicam 2017 — Zona Franca (r. Georgi Lazarevski, Chile/Franța, 2016). Juriul format din Mike și Andy de la Yes Men și artistul Ion Barbu a decis că documentarul despre lupta oamenilor pentru dreptul la resurse merită marele premiu în valoare de 2.000 de euro oferit de Primăria Tulcea.

În ultima zi a Retrospectivei, sunt programate cele două filme câștigătoare ale secțiunii de scurt metraje: La Pesca (Canada/Columbia, 2017, 22 min.) și Frontera invisible (Argentina/Belgia, 2016, 28 min.). De la 20.30 ne bucurăm de filmul In Pursuit of Silence (r. Patrick Shen, SUA/Belgia/China/Germania, 2015), un documentar meditativ despre relația noastră cu tăcerea și impactul zgomotului asupra vieții noastre care a închis ediția a șasea a festivalului.

Biletele pentru Retrospectiva Pelicam 2017 la București se pot cumpăra de la Cinema Elvira Popescu și online.

Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni — Pelicam face parte din rețeaua internațională Green Film Network care reunește festivaluri de gen din peste 30 de țări.