27 iunie 2022

Cele mai noi modificări legislative, adoptate de Guvern

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a prezentat cele mai noi modificări legislative adoptate de Guvernul României. Vîlceanu anunță că au fost păstrate o parte din facilitățile speciale pentru companiile din România care au dificultăți din cauza pandemiei.

„Ordonanța Guvernului privind modificarea Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală. Vom avea implementarea procedurii SAFTE, un mod de control simplificat prin care organul fiscal primește informații de la cei verificați și mai face control doar dacă e necesar.

Cea mai importantă modificare o reprezintă E-factura. Vom începe cu un sistem prin care contribuabilii vor factura așa către stat și mai apoi vom trece la sistemul B to B. Prin acest sistem se asigură o transparentizare a cheltuirii banilor publici. Avem adoptate și măsuri care au ca scop sprijinirea mediului de afaceri. Păstrăm rambursarea TVA cu verificare ulterioară. Venim în ajutorul companiilor cu dificultăți, care nu își permit să plătească taxele prin eșalonarea la plată în formă simplificată. (…)  S-a deblocat și activitatea comisiei fiscale centrale care clarifică aplicarea legii”, a declarat Dan Vîlceanu.