27 iunie 2022

Cele patru birouri electorale ale secţiilor de votare din comuna Abrămuţ au fost deschise

vot sectie votare
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, începând cu orele 07:00, cele patru birouri electorale ale secţiilor de votare din comuna Abrămuţ, judeţul Bihor au fost deschise pentru desfăşurarea referendumului local din data de 12 septembrie 2021.

Referendumul este organizat în vederea consultării cetăţenilor din comuna Abrămuţ, judeţul Bihor, pentru schimbarea denumirii unităţii administrativ-teritoriale din comuna Abrămuţ în comuna Petreu şi acordarea de statut de reşedinţă de comună localităţii Petreu.

Alegătorii îşi vor putea exercita dreptul de vot între orele 07:00 – 23:00. Potrivit legislaţiei în vigoare, precizăm că alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 1 martie 2020 – 12 septembrie 2021, îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia.

Autoritatea Electorală Permanentă împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale asigură funcţionarea Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, a site-ului de monitorizare a prezenţei la vot, precum şi suportul tehnic si funcţionalităţile specifice proceselor electorale şi referendumurilor.

Datele privind prezenţa la vot vor putea fi vizualizate în timp real pe pagina https://prezenta.roaep.ro/.

Preşedintele AEP, domnul Constantin-Florin Mituleţu-Buică, face un apel către toţi participanţii la referendumul local din data de 12 septembrie 2021 să respecte măsurile de distanţare fizică şi regulile de protecţie sanitară pe tot parcursul derulării procesului electoral.