Publicat: 18 Iunie, 2019 - 12:48
Conferință susținută de susținută de Prof. Dr. Read Schuchardt,

Muzeul Municipiului București organizează vineri, 21 iunie 2019, ora 18.00, la onferința „Cele șapte păcate ale vieții virtuale”, susținută de Prof. Dr. Read Schuchardt, la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei 151).

Conferința va fi în limba engleză. Intrarea este liberă. Amfitrionul evenimentului va fi actorul Silviu Man.

„Adaptarea fără conștientizare înseamnă sinucidere”, arată profesorul Read Schuchardt, referindu-se la provocările mediului virtual pentru fiecare dintre noi.

Dr. Read Schuchardt este profesor de comunicare la Wheaton College, Illinois, SUA și vine pentru a doua oară în România după ce, în 2016, a susţinut o serie de conferinţe la Bucureşti, Alba-Iulia şi Constanţa. Fost publicitar și doctor în Ecologie Media al Universității din New York, sub îndrumarea celebrului Neil Postman, are în pregătire o carte intitulată: „A fi prezent în epoca absenței”. 

În conferința „Cele șapte păcate ale vieții virtuale”, Dr. Read Schuchardt analizează dispozitivele noastre digitale – de la smartphone-uri la laptopuri și „cloud” pentru a înțelege care este de fapt prețul ascuns al acestor uimitoare tehnologii care ne economisesc timpul și ne fac munca mai ușoară, dar prețul ascuns pe care-l plătim este foarte mare.

 

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: