28 septembrie 2021

Centru de vaccinare și farmacie incendiate în Martinica, după ce autoritățile locale discută o nouă carantinare pe timp de noapte 

Martinica
Distribuie pe rețelele tale sociale:
În coloniile franceze (teritorii de peste mări) din Antile, Guadelupa și Martinica, procentul populației care a primit cele două doze de vaccin este mai mic de 16%. Dar, neîncrederea fata de cele dictate de metropolă  a mers mult mai departe: la 31 iulie, în Martinica, grupuri de cetățeni au ars un centru de vaccinare și o farmacie, chiar în ziua în care prefectul a impus o stingere nocturnă.
Insularii au motive foarte bune pentru a fi rezervați și a avea suspiciuni fata de ceea ce dictează Macron. Între 1981 și 1993, culturile de banane au fost pulverizate cu clordeconă, un pesticid organoclorat care a fost folosit apoi pentru tratarea dăunătorilor, urmare a unei invazii de gărgărițe.
Clordecona este un poluant organic extrem de persistent în mediu, care poate fi foarte toxic. Deși a fost clasificat ca posibil cancerigen uman în 1979, nu a fost interzis până în 1993 și a fost utilizat în principal în coloniile Franței , cu acordul tacit al Parisului.
Franța colonială și instituțiile sale de sănătate au arătat că sănătatea contează foarte puțin în colonii. Au închis ochii, permițând proliferarea cancerului.
Astfel, neîncrederea a fost instalată în Indiile de Vest și colonialismul dorește să restabilească ordinea și să-i pedepsească pe insubordonat. Începând de astăzi, prefectul de Guadelupa, Alexandre Rochatte, a impus o nouă stingere nocturnă de trei săptămâni, care începe la ora 20:00 și se termină la ora 05:00 dimineața.
Barurule trebuie să fie închise, inclusiv terasele exterioare, iar oamenii nu se pot deplasa dincolo de o rază de 10 kilometri de la reședință.
Pentru ce motiv? Pentru niște presupuse focare pe care nimeni nu le-a văzut nicăieri. Uniunea Sindicatelor din servicii și turism  UGTG din Guadalupe afirmă că, în prezent, în insula  „există patru persoane cu covid și toate patru sunt vaccinate”.
„Este extraordinar de absurd să pretindem o „luptă” împotriva virușilor care nu omoară, dar sunt cei care continuă să înghită prostia „experților” și aplaudă fiecare dintre măsurile represive aprobate de guvernele momentului, din interiorul și din exteriorul coloniilor”, spun sindicaliștii consternați .
 Ciprian Pop