27 septembrie 2022

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba: Expoziţie de fotografie cu tema „Centenarul Unirii la Alba Iulia”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

O serie de fotografii realizate în Anul Centenarului sunt expuse în această perioadă în spaţiul expoziţional urban al Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” şi pe Strada Muzeului din Cetatea Alba Carolina.
Denumită „Centenarul Unirii la Alba Iulia”, expoziţia aduce, pentru prima dată, în atenţia publicului instantanee de la manifestările organizate în Anul Centenarului Marii Uniri – 2018. Fotografiile au fost realizate de Centrul de Cultură „Augustin Bena” prin Clasa de artă fotografică din cadrul Şcolii de Arte şi Meşteşuguri, coordonată de profesorul Vasile Sârb.

Expoziţia „Centenarul Unirii la Alba Iulia” este structurată în două părţi şi este amplasată outdoor, prima în spaţiul expoziţional urban al centrului şi cea de-a doua pe strada Muzeului din Cetatea Alba Carolina.

Fotografii incluse în cadrul acestei expoziţii pot fi văzute şi on-line, pe Pagina de Facebook a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba accesând linkul:
https://www.facebook.com/Centrul-de-Cultura-AUGUSTIN-BENA-Alba-173204689496678/photos/pcb.2107724479378013/2107709406046187/

Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Muzeul Naţional al Unirii, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” şi Teatrul de Păpuşi „Prichindel”, în colaborare cu Instituţia Prefectului şi Primăria Municipiului Alba Iulia organizează şi în acest an o serie de activităţi omagiale, comemorative, cultural-artistice şi ştiinţifice dedicate Zilei Naţionale a României.
Manifestările se vor desfăşura cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2.
Organizatorii susţin ferm vaccinarea populaţiei, dar vin în sprijinul vremurilor actuale şi cu soluţii active, astfel încât s-a recurs, în acest an, la forme speciale de organizare şi difuzare a activităţilor propuse, din dorinţa de a permite tuturor românilor să se bucure de Ziua Naţională a României, în siguranţă, în contextul epidemiologic.
Evenimentele vor fi disponibile tuturor cetăţenilor prin amplasarea a patru ecrane led de mari dimensiuni în Cetatea Alba Carolina (Piaţa Tricolorului, Sala Unirii, Piaţa Cetăţii şi Monumentul Unirii), şi vor fi transmise în paralel şi pe paginile de Facebook ale instituţiilor organizatoare.