29 septembrie 2022

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba: „La cireşe, cu Mugurii de Tezaur şi Leontina Fărcaş”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Spaţiul expoziţional urban al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba găzduieşte în această perioadă o nouă expoziţie de fotografie etnografică. Fotografiile expuse sunt realizate de cursanţii clasei de Artă Fotografică a Şcolii de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, coordonaţi de Vasile Sârb.

Denumită „La cireşe, cu Mugurii de Tezaur şi Leontina Fărcaş”, expoziţia încearcă să pună în valoare frumuseţea costumului popular românesc în instantanee surprinse în livada cu cireşi din satul Stăuini, comuna Vinţul de Jos.

Lucrările sunt realizate de cursanţii Raluca-Teodora Vinţan, Claudia Brătean, Simona Popa, Elena Racolţa, Ana-Maria Toma, Cristian Sătmărean, Iulia Adina Taltabeţ, Dalia Andreea Iancu şi Paula Valentina Alba.

Fotografiile vor putea fi văzute pe tot parcursul lunii iulie în spaţiul expoziţional urban al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, din centrul municipiului Alba Iulia.

Clasa de Artă Fotografică face parte din cadrul Şcolii de Arte şi Meşteşuguri, instituţie ce funcţionează ca serviciu în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Şcoala a fost înfiinţată în anul 1969, iar de aproape 15 ani funcţionează ca serviciu în cadrul centrului, venind în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă şi petrecere a timpului liber, dar şi a necesităţii de a conserva, promova şi valorifica meşteşugurile tradiţionale româneşti.

Clasele au diverse specializări artistice sau meşteşugăreşti, de la dansuri şi muzică şi până la prelucrarea lemnului, ţesături sau icoane pe sticlă. De la înfiinţare şi până în prezent, peste 10.000 de cursanţi au luat parte la cursurile educative, mulţi dintre aceştia reprezentând la ora actuală repere culturale şi artistice în domeniile pe care le-au aprofundat în cadrul instituţiei.

Fotografiile din cadrul expoziţiei pot fi descărcate accesând linkul următor:

https://e1.pcloud.link/publink/show?code=kZaTNRZ1T6SGPBBLCkNiQPmhXDEWSIwEs67

Sursa foto Facebook Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba