5 iulie 2022

Centrul de evaluare şi tratament destinat pacienţilor infectaţi cu COVID-19 deschis în incinta Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu devine funcţional

Distribuie pe rețelele tale sociale:

 

Centrul de evaluare şi tratament destinat pacienţilor infectaţi cu COVID-19 deschis în incinta Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu devine funcţional, odată cu semnarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Astfel, începând de miercuri, 26 ianuarie, pacienţii cu test Covid-19 pozitiv se vor putea prezenta în zilele lucrătoare, de luni până vineri, între orele 8.00 – 14.00, unde vor fi evaluaţi în regim de spitalizare de zi de către un medic pneumolog şi vor beneficia de analize medicale, precum şi de radiografii pulmonare.

„În centrul de evaluare, pacientul stă de vorbă cu medicul, are loc examenul clinic şi se măsoară tensiunea, temperatura, saturaţia. De asemenea, i se recoltează analizele de sânge şi i se face o radiografie pulmonară. Medicul stabileşte dacă pacientul va rămâne internat sau dacă va pleca acasă, cu tratament antiviral, administrat oral. Când vom avea disponibili anticorpi monoclonali, aceştia vor putea fi administraţi la nivelul centrului sub supraveghere medicală, în cadrul internării de zi”, spune dr. Lavinia Danciu, Director Medical Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Bolnavii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 se vor putea prezenta în Centrul de Evaluare fără bilet de trimitere de la medicul de familie şi indiferent de statutul de asigurat.

Potrivit legislaţiei, condiţia este ca pacienţii să aibă deja un test Covid-19 pozitiv înregistrat în platforma Corona Forms, efectuat fie în cabinetul unui medic de familie, fie într-o farmacie sau într-un laborator care efectuează teste pentru detecţia virusului SARS-CoV-2.